NRK Meny
Normal

Smuglere med falske skilter

Polakkene trodde kanskje at tollerne ikke kom til å stoppe en norskregistrert bil, men der tok de feil.

Kontrollsjef Wenche Fredriksen ved grensekontrollen Svinesund/Fredrikstad
Foto: Morten F. Holm, Holm, Morten

Tollerne så to biler som så ut til å kjøre i følge over grensa. Den ene bilen hadde norske skilter, og var utstyrt med en henger.

Den andre bilen var polskregistret.

Hadde hengeren full

Da tollerne tok de to bilene inn til kontroll, fant de store mengder smuglervarer.

I hengeren lå det 15.800 sigaretter, 540 liter øl og 30 liter sprit. I den andre bilen lå det rundt 5.000 sigaretter, 384 liter øl og 15 liter sprit.

- De innrømmet at de kjørte sammen, sier kontrollsjef i tollvesenet, Wenche Fredriksen.

- Tør ikke kjøre med polske skilter

Bak i den norskregistrerte bilen fant tollerne polske bilskilt. Det viste seg at de norske skiltene var falske, og at begge bilene i virkeligheten var polskregistrerte.

- Dette er noe vi har sett ganske ofte i det siste. Kanskje tror de at det er lettere å krysse grensa i en norsk, enn en polsk bil, sier Fredriksen.

De to polakkene er overlevert politiet i Halden.

Terje Berget i grensekrimgruppa bekrefter at falske skilt er blitt vanlig.

 - Dette mwed falske registreringsskilter en modus vi har sett i det siste. De troro at alle polske biler blir stoppet, og mener det tilsynelatende ser litt bedre ut når du kjører med norske kjennetegn, sier han.

Begge mennene sitter i avhør, og blir sannsynligvis framstilt for varetektsfengsling.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • NSB mangler personell

    Ti prosent av NSBs tog på Østlandet er nå enten innstilt, kjører med stengte vogner eller med færre vogner enn normalt, skriver Aftenposten. Årsaken er at NSB mangler personell. Konsernsjef I NSB Geir Isaksen sier til Aftenposten at de har kvittet seg med for mange ansatte.

  • Ny forening for unge slagrammede

    Totalt sju mennesker møtte opp da LHL hjerneslag ung ble stiftet i Østfold i går kveld. Da tilsvarende forening startet i Oslo for kort tid siden, møtte tre mennesker opp. Initiativtager i Østfold, Remi Drageset er godt fornøyd