NRK Meny
Normal

Narkotikasmugler truet fengselsbetjenter

I juli ble en mann tatt med 164 gram amfetamin på toget fra Göteborg til Oslo. Han ble fengslet, og i månedene etter pågripelsen truet han ansatte i fengslene både i Oslo og Halden.

Halden Fengsel

Mannen er dømt fot trusler mot ansatte i Halden fengsel.

Foto: NRK

Mannen, som er midt i 20-årene og fra Göteborg, møtte for retten i Halden for to uker siden. Der tilstod han smuglingen og en del av truslene.

Etter at han ble tatt satt mannen først i Oslo fengsel. Der dyttet han til en fengselsbetjent og skallet ham i ansiktet. Samtidig kom han med trusler om å drepe både de ansatte og familiene deres.

«Skal lage et helvete»

Noen uker senere ble mannen overflyttet til Halden fengsel. Der uttalte han blant annet: «Jeg skal få med meg alle de innsatte her og lage et helvete for dere.» Han sa også «Jeg har skallet ned en betjent før, se historikken min fra Oslo fengsel, jeg er ikke redd for noe.»

Han kom også med drapstrusler mot ansatte i fengslet i Halden. En kvinnelig ansatt fikk svært vulgære trusler.

Under rettssaken i Halden tingrett la påtalemyndigheten ned påstand om fengsel i et år og fire måneder for mannen. Han er domfelt en rekke ganger for narkotikakriminalitet og vold mot offentlige tjenestemenn i Sverige. Tingretten la vekt på mannens rulleblad i Sverige, og kom fram til at fengsel i et og et halvt år er en passende reaksjon.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kokepåbud av drikkevann i Våler

    Store deler av Våler var uten vann i 21-tiden i kveld. Ved 22-tiden var hovedvannforsyningen lagt om slik at husstandene som ble rammet fikk tilbake vannet. Det er innført kokepåbud inntil godkjente vannprøver foreligger, skriver Moss Avis.

  • Røykutvikling fra barbermaskin

    Det brenner ikke i hytta på Økholmen på Hvaler. Ifølge Øst 110-sentral var det et branntilløp i en barbermaskin. Dette førte til mye røyk på stedet, men altså ikke brann.