NRK Meny
Normal

Narkotikasmugler truet fengselsbetjenter

I juli ble en mann tatt med 164 gram amfetamin på toget fra Göteborg til Oslo. Han ble fengslet, og i månedene etter pågripelsen truet han ansatte i fengslene både i Oslo og Halden.

Halden Fengsel

Mannen er dømt fot trusler mot ansatte i Halden fengsel.

Foto: NRK

Mannen, som er midt i 20-årene og fra Göteborg, møtte for retten i Halden for to uker siden. Der tilstod han smuglingen og en del av truslene.

Etter at han ble tatt satt mannen først i Oslo fengsel. Der dyttet han til en fengselsbetjent og skallet ham i ansiktet. Samtidig kom han med trusler om å drepe både de ansatte og familiene deres.

«Skal lage et helvete»

Noen uker senere ble mannen overflyttet til Halden fengsel. Der uttalte han blant annet: «Jeg skal få med meg alle de innsatte her og lage et helvete for dere.» Han sa også «Jeg har skallet ned en betjent før, se historikken min fra Oslo fengsel, jeg er ikke redd for noe.»

Han kom også med drapstrusler mot ansatte i fengslet i Halden. En kvinnelig ansatt fikk svært vulgære trusler.

Under rettssaken i Halden tingrett la påtalemyndigheten ned påstand om fengsel i et år og fire måneder for mannen. Han er domfelt en rekke ganger for narkotikakriminalitet og vold mot offentlige tjenestemenn i Sverige. Tingretten la vekt på mannens rulleblad i Sverige, og kom fram til at fengsel i et og et halvt år er en passende reaksjon.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på musikkstøy fra festningen

    Naboer til Fredriksten festning i Halden ber Fylkesmannen i Østfold vurdere om reglene følges under store konserter på festningen. Festivalen Tons of Rock og Landstreffet for russ trekkes fram som arrangement som skaper mye støy og går ut over nattesøvn og trivsel for de som bor i området.

    tons of rock 2015
    Foto: Rune Fredriksen / NRK
  • Dømt for voldtekt av datteren

    En mann i 40-årene er dømt til fengsel i fire år og åtte måneder for voldtekt av sin egen datter. Mannen innrømmet ikke straffskyld da han møtte for tingretten i Fredrikstad i september. I retten hevdet datteren at anklagene hun tidlige hadde rettet mot faren hadde vært falske. En enstemmig tingrett fant likevel faren skyldig etter tiltalen.