NRK Meny
Normal

Smugler svelget 81 «kokainegg»

Estlenderen ble avslørt av tollerne på Moss lufthavn Rygge. Nå må han i fengsel i to år og to måneder.

Kapsler med narkotika tatt i tollen

Estlenderen svelget 81 «egg» med 10 gram kokain i hver. Bildet er fra et annet beslag.

Foto: Tollvesenet

Mannen i midten av 30-årene kom med flyet fra Estland i januar i år og ble stoppet av tollerne på Moss lufthavn Rygge rett etter ankomst.

– Stor mengde

Tollernes mistanke om smugling ble raskt bekreftet. En såkalt innvendig kontroll av mannen avdekket «flere fremmedlegemer i tarm og mage», ifølge den ferske dommen.

Tilsammen dreide det seg om 81 «egg» med 10 gram kokain, noe som tilsvarer rundt 800 gram.

– Det beslaglagte kokainet utgjør en stor mengde av et farlig og vanedannende narkotisk stoff. Dette medfører en betydelig spredningsfare, og det må derfor reageres med en lengre ubetinget straff, mente påtalemyndigheten.

LES OGSÅ:

Etterforsket ikke

Mannen kom med en uforbeholden tilståelse i politiavhør, og etter å ha behandlet saken valgte tingretten å idømme mannen en fengselsstraff på to år og to måneder.

Estlenderen omtales i dommen som en kurér med en underordnet rolle og fikk en viss strafferabatt fordi han oppgav oppdragsgiveren med navn og telefonnummer.

Politiet hadde imidlertid ikke kapasitet til å etterforske de andre som var innblandet i smuglingen.

Flere tatt på Rygge

En rumener og en nigerianer er også nylig dømt til fengsel for såkalt «innvendig smugling».

Begge ble tatt på Moss lufthavn Rygge og hadde svelget henholdsvis 411 gram heroin og 300 gram kokain og 118 gram heroin.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trusler mot politiet

    En beruset 30-åring ble kjørt i arresten på grunn av ordensforstyrrelser i Halden sentrum i natt, samt sjikanering og trusler mot politiet. Mannen blir anmeldt.

  • Unge festdeltakere

    Politiet i Fredrikstad avslutter en fest på en privat adresse i sentrum i natt på grunn av mye bråk. I følge politiet var deltakerne veldig unge.