NRK Meny
Normal

Smugler røyk så det ryker

Store mengder smuglersigaretter ble beslaglagt på grensen i helgen.

Sigarettbeslag total
Foto: Tollvesenet / NRK

Søndag kveld stanset tollerne i Ørje to biler med tre polakker, med til sammen 112.500 smuglede sigaretter.

70 000 sigaretter

Søndag ettermiddag ble en annen polakk tatt med 30 liter brennevin, 7800 sigaretter og 500 liter øl i bilen på en skogsvei i Aremark.

Fredag kveld ble en mann bosatt i Åmål i Sverige tatt med rundt 70 000 sigaretter, sier lensmannen i Marker ogh Rømskog, Erling Leknes.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK