NRK Meny
Normal

Smørsalget på grensen tjuedoblet

De siste to ukene har smørsalget i Sverige nærmest eksplodert.

Hamstrer smør i Sverige

Smørhyllene i Sverige er fortsatt fulle, til tross for et rekordstort salg.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

To uker før jul, er det fortsatt smørmangel på norsk side, mens norske Kari Strand kan senke skuldrene foran smørdisken til Ole Lind – noen kilometer syd for Svinesund.

– Jeg har lett etter smør, på grunn av smørmangelen i Norge. Jeg trenger smør til julebaksten, sier hun.

Men det er ikke bare Kari som reiser over grensa for å kjøpe smør. Nordmenn går mann av huse for å sikre seg de etter hvert dyrebare varene til jul.

– Jeg så en som hadde fylt en hel kurv med smør. Det er ikke billigere her, men jeg betaler gladelig 32 kroner for pakka.

Les også:

Butikksjef ved Maxi Mat på Nordby, Ole Jørgen Lind forteller at de ikke merker noe til smørmangelen i Norge, bortsett fra et rekordstort salg.

– Nei, vi har ikke vært utsolgt en eneste dag, bank i bordet. Det har ført til et smørsalg uten like for oss. Vi har solgt 20.000 pakker bare den siste uka, det er vel 10 tonn. De siste to ukene har vi hatt en tjuedobling av smørsalget.

Ole Jørgen Lind, butikksjef ved Maxi Mat

Butikksjef ved Maxi Mat på Nordby, Ole Jørgen Lind.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • USA vil bruke 90 mill. på Rygge

    USA vil bruke omkring 90 millioner kroner til å ruste opp Rygge militære flyplass, melder TV2.no. Bevilgningen er godkjent i USA, men det norske forsvarsdepartementet avviser at det er fattet noen beslutning om amerikanske investeringer på Rygge.

  • Trøgsting møter alvorlig tiltale

    En mann i 60-årene fra Trøgstad må i retten i Oslo over nyttår, tiltalt for besittelse av seksualiserte bilder av barn og forsøk på å begå seksuelle handlinger med en mindreårig. Ifølge tiltalen hadde han avtalt et møte med en 13 år gammel jente i februar, men da møtte i stedet en mann opp.