NRK Meny
Normal

Smögen

Her ligger båtene tett om sommeren. Da tar nordmennene nesten over skjærgårdsidyllen.

Bli med på reisen langs perlene på vestkysten av Bohuslän.

Europas lengste trebrygge finner vi i Smögen. En hel kilometer lang, full av butikker og serveringssteder langs bryggekanten.

Litt opp fra havnen ligger det gamle ærverdige badehotellet Smögens Hafvsbad. Hit kom fiffen fra Stockholm med tog til Göteborg for så å bli fraktet til Smögen med dampbåt allerede på begynnelsen av 1900-tallet.

Her spankulerte de rundt i sin hvite dresser og kjoler og gjorde absolutt ingenting, uten å bade og nyte livet. I Makrillviken, i bukta nedenfor hotellet var det adskilt herre og damebad siden de på den tiden stort sett badet nakne.

Her nøt de også spabehandlinger, som saltbad og skrubbing med tang. Noen ble også rodd til fyret Hollö ute i skjærgården for å drikke et helsebringende glass sjøvann. Trolig var roturen ut det sunneste.

Hør radioreportasje fra stedet:


Se bildegalleri fra Smögen:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd i bil i Moss

    Politiet melder at det har vært innbrudd i en bil i Slalombakken i Moss. Innbruddet har skjedd mellom klokka 21.00 i går og klokka 15.00 i dag. Politiet har vært på stedet og foretatt åstedsundersøkelse.

  • Tenåring mistenkt for drapsforsøk

    Politiet i Strömstad har pågrepet en ung gutt som er mistenkt for drapsforsøk på et familiemedlem, skriver Strömstads Tidning. Offeret ble livstruende skadet og har blitt operert på Sykehuset Østfold. Tilstanden skal nå være stabil.