NRK Meny
Normal

Smekk fullt på Fredrikstad stadion

Det finnes ikke et eneste sete å oppdrive på Fredrikstad stadion når sølvguttene søndag møter Lyn. 150 000 tilskuere har sett eliteseriekamper i Plankebyen i år.

FFK-supportere
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Årets sesong har vært formidabel for Fredrikstad fotballklubb, og sølvplassen i Eliteserien 2008 er et resultat av jevnt godt spill hele sesongen igjennom.

Men ikke bare på banen har det vært et godt år for klubben. Også i kulissene har det fungert godt, ikke minst med stor publikumsoppslutning.

- Dette har vært et enormt godt år for oss, og vi gleder oss til serieavslutningen hjemme mot Lyn søndag, sier markedssjef i FFK, Morten Rummelhoff, til NRK.

Fullt hus til siste sete

Sesongen sett under ett har Fredrikstad stadion vært svært godt besatt i hver eneste hjemmekamp.

FFK jubler for sølvet

- Med fullt hus her hos oss snakker vi om 12 350 tilskuere. Da er det ikke en eneste plass å oppdrive, sier Rummelhoff.

Fredrikstad jubler for sølv

Rødbuksene fra Plankebyen har begeistret nærmere 150 000 tilskuere på hjemmekampene i år. 'Sirkus Fredrikstad', lever i beste velgående.

Foto: Linn Cathrin Olsen / Scanpix

Når Sølvguttene går på banen klokka 18.00 søndag i årets siste oppgjør i Eliteserien er det helt fullt på stadion på Værste.

- Det eneste som kan hindre at ikke alle plasser er tatt er at de 524 plassene Lyn har til rådighet ikke blir tatt, sier Rummelhoff.

Han tror imidlertid at geografien tilsier at mange Lyn-supportere vil finne veien til Fredrikstad, selv om laget ligger på en beskjeden 7. plass og verken har medaljer eller bunnpoeng å kjempe om.

150 000 tilskuere på hjemmebane

Gjennomsnittet for kampene på Fredrikstad stadion i år er på 11457. Svingningene ligger stort sett i om bortelagets supportere har lang vei eller ei.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FFK-supportere

ILLUSTRASJONSFOTO: Veldig mange har ønsket å se årets FFK-lag. At laget har ligget i toppen av tabellen hele sesongen har gjort at gjennomsnittet for de 11 hjemmekampene er på 11 457. Det er en dekning av setene på Fredrikstad stadion på 93,07 prosent.

Foto: Rainer Prang / NRK

- Lag som Molde, Glimt, Tromsø og Viking har også sine faste 524 plasser avsatt på banen av sikkerhetsmessige årsaker. Når det da kun dukker opp rett i overkant av 100 supportere, fordi de har lang vei å reise, så svinger det litt, sier Rummelhoff.

Han har gjennomsnittsstatistikken for de 11 første serierundene på Fredrikstad stadion på pc-skjermen foran seg, og da viser gjennomsnittet på 11 457 at det er en dekning av setene på 93,07 prosent.

- Legger vi så til Viking-kampen med 11 003 tilskuere, som var vår forrige hjemmeekamp den 19. oktober, og oppgjøret som kommer nå søndag, der vi regner med 12 000 tilskuere, så er vi tett oppunder 150 000 besøkende på stadion i Eliteserien i år, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 23.04: Se Østfold-nyhetene

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.
  • Frykter millionsprekk på skole

    Varaordfører Alf Ulven i Aremark er kritisk til at rehabiliteringen av en skole kan komme til å koste seks millioner kroner mer enn budsjettert. Overfor HA er han kritisk til at utbetalingene skal ha skjedd uten at sprekken er behandlet politisk.