NRK Meny
Normal

Natt til søndag kan du sove lenger

Denne helgen er det slutt på sommertiden for i år. I natt skal klokken stilles tilbake en time. Og det betyr at vi kan sove en time lenger!

Klokka må skrus tilbake

De færreste setter vel på vekkerklokka for å få stilt klokken akkurat klokken tre natt til søndag?

Foto: Piera Balto / NRK

Samtidig får de som arbeider nattevakt natt til søndag ekstra lange vakter.

Klokken 03.00 skal klokken stilles tilbake til 02.00. Uansett om du velger å være våken ved tretiden eller og du velger å stille klokken før du legger deg eller etter at du har stått opp: natten blir en time lenger på denne måten.

Hvilken vei vi stiller klokken?

Det finnes et par huskeregler for hvilken vei klokken skal stilles.

Vi snakker om sommertid, og da kan vi huske at vi skal stille klokken mot sommeren: fram om våren og tilbake på høsten.

Noen bruker hagemøblene som hjelpemiddel: De tar vi fram om våren og setter dem tilbake på høsten.

Nå blir det mørkt på kvelden

Det triste med at sommertiden er over for denne gang er at det blir sørgelig mørkt på kveldene. Ja, søndag blir det mørkt over en time tidligere.

Så på høstmørke kvelder, som kanskje er ekstra mørke på grunn av tungt vær, gjelder det å huske refleksen!

Så kan vi glede oss til søndag 29. mars neste år. Da blir kveldene langt lysere igjen, for da skal vi stille klokken til sommertid igjen. Men så mister vi en times søvn den natten, da ...

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slåssing på Lisleby

    Politiet måtte rykke ut for å stanse en slåsskamp på Lisleby i Fredrikstad søndag morgen. Det skriver Fredriksstad Blad. Politiet sier til avisen at det var MC-folk, og mest sannsynlig medlemmer av motosykkelklubben Outlaws. En person skal være sendt til legevakt med skader i hodet.

  • Økning i pasienterstatninger

    Utbetaling av pasientskadeerstatninger går opp i Østfold. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Antallet saker har økt fra 122 i første halvår i fjor, til 132 i samme periode i år. Også utbetalingene har økt fra 15,5 til 23,5 millioner i samme periode. På landsbasis har antall saker gått ned i samme periode.