NRK Meny
Normal

Slusene går så det suser i Østfold

Østfoldslusene har mer å gjøre i år enn i fjor.

Brekke sluser

Brekke sluser går bedre i år enn i fjor, mye takket være Ørjeslusene.

Foto: Stian Hjelvin Andersen / NRK

– Sammenlignet med i fjor har vi flere sluseåpninger denne sommeren.

Det forteller Magne Torp hos Brekke sluser. Slusene på Strømsfoss har ti flere åpninger i år enn i fjor, mens slusene på Brekke har fem flere enn i fjor. Dette mener han kommer av at Ørjeslusene åpnet i år. De har nemlig vært stengt i syv år.

– Ser vi på privatbåtene har vi nok en liten nedgang, men det er så mange charterbåter at de demmer opp for tapet i privatbåttrafikken.

Bra snitt

Helge Lervik er slusemester hos Strømsfoss og forteller at årets slusesnitt er bra.

– Vi har vel kanskje et snitt på en seks, syv båter per dag. I tillegg har vi jo også Strømsfoss-båten som går i rute.

Steinar Fundingsrud i Haldenvassdragets kanalselskap mener at oppgangen i bruk bunner i godt markedsføringsarbeid.

– Vi har markedsført kanalen her betydelig i de siste årene, og det har nok begynt å gi positive ringvirkninger, forteller han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvde å skalle ned vakt

    Politiet rykket ut til to voldshendelser i Moss sentrum i natt. En gjest på et utested i Storgata har forsøkt å skalle ned en ordensvakt på stedet, og ble innbrakt til arresten. En time senere fikk de en melding om to som sloss på et utested i Storgata, og politiet opplyser på Twitter at de bortviste begge slåsskjempene fra stedet.

  • Pizza fylte huset med røyk

    Søndag morgen rykket politiet ut etter at de fikk melding fra nabo om en brannalarm fra en annen bolig. Da politiet fikk tatt seg inn i huset som var røykfylt måtte de vekke en beboer som sov. De fant også en godt svidd pizza i en komfyr. Både beboerne og politifolkene fikk i seg litt røyk og ble sjekket av ambulansefolkene på stedet.