NRK Meny
Normal

Slo og kalddusjet eks-kona og stengte henne ute naken

En 39 år gammel mann fra Askim er dømt for å ha mishandlet sin eks-kone. Blant annet dusjet han henne i iskaldt vann og stengte henne ute i vinterkulda i mars i fjor.

Saken er nå behandlet i Heggen og Frøland tingrett og mannen er dømt til fem måneders fengsel, samt å betale saksomkostninger på 3000 kroner.

Trodde eks-kona hadde funnet ny mann

Ekteparet i Askim kom til Norge fra Irak i 1999. Ifølge rettsdokumentene har de vært gift i 15-16 år. Sammen har de tre barn i alderen 15 til 8 år.

I februar i fjor ble ekteparet separert, og i omlag ett års tid har mannen bodd sammen med en ny samboer i Askim. Han erkjente ingen straffskyld for forholdene.

Det var i mars og i juni i fjor at mannen slo, truet og tok kvelertak på eks-kona. Ved den ene anledningen mener retten det bevist utover envher rimelig tvil at han dusjet henne i kaldt vann og plasserte henne ute på terassen uten klær.

Mannen forklarte i retten at han via sin eldste datter, antakeligvis i begynnelsen av mars, fikk vite at fornærmede hadde en mann hjemme hos seg, og han oppfattet at hun var utro. På tross av at dette skal ha skjedd etter at de to var separerte.

- Blåmerkene på halsen stammer fra fall

I retten forklarte han at han overhode ikke var fysisk nær tiltalte. De bare snakket. En av hendelsene som retten mener bevist forklarer mannen med at eks-kona på vei hjem falt i en trapp og fikk derfor blåmerker på halsen.

Eks-kona har fra tidligere flere opphold på krisesenter bak seg. En politibetjent vitnet også i retten. Og dette styrket fornærmedes forklaring.

Ifølge mannen var foranledningen for at kvinnen ble stengt ute naken på terassen, at de to hadde vært på jobb sammen og mannen hadde sett at eks-kona så på en gutt i pauserommet. Eks-mannen forklarte i retten at han da ble sint og sa at hun skulle gå hjem. Han dyttet da hodet hennes og fikk en kamerat til å kjøre henne hjem.

Retten legger imidlertid mest vekt på fornærmedes forklaring. Blant annet fordi vitner har forklart hvordan de har sett blåmerker på kvinnen og hvor redd hun har vært sin tidligere ektemann.

I skjerpende retning har retten lagt vekt på at det er bevist utover enhver rimelig tvil at domfelte gjentatte ganger har utsatt sin tidligere kone for legemsfornærmelser og trusler over et kort tidsrom i parets hjem.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Starter interkommunalt havneselskap

    I dag bestemte kommunene i Nedre Glomma-regionen å slå seg sammen til et interkommunalt havneselskap. Avtalen ble undertegnet i dag og vil starte opp etter nyttår. Både Sarpsborg og Hvaler ser store fordeler med et samarbeid med Borg havn i Fredrikstad. Sammenslåingen vil også kunne merkes for de med fritidsbåter, forteller styreleder Siri Martinsen

  • Verner skogsområder

    Regjeringen har i dag verna 49 nye skogsområde i ti fylker. To av områdene er i Østfold, begge disse i Halden. Dette gjelder Svantjern naturreservat og Vestfjella naturreservat som får utvidet verneområde. Områdene inngår i arbeidet med frivillig vern av privateid skog.