NRK Meny
Normal

Slo mann med flaske - ble frifunnet

Retten mente fornærmede hadde opptredd provoserende hele kvelden.

Heggen og Frøland tingrett
Foto: Glenn Thomas Nilsen

Episoden skjedde på en privatfest i Askim i fjor sommer.

En mann i 20-årene har tilstått at han slo en annen festdeltaker og deretter knuste en flaske i hodet på han, men ble allikevel blankt frifunnet i retten.

Aktor ville i utgangspunktet straffe mannen med 36 timers samfunnsstraff, mens forsvareren nedla påstand om at tiltalte måtte få så mild straff som mulig.

Retten valgte uansett å frifinne tiltalte, på bakgrunn av at den fornærmede «var verbalt provoserende hele kvelden» og at dette var skylden i angrepet.

– Ville unngå flere angrep

Ifølge dommen mente den tiltalte at den fornærmede i saken var ute etter bråk hele kvelden og at han var spydig og frekk, særlig mot kameraten.

Han skal blant annet ha kommet med ærekrenkende utsagn og uttalt seg nedsettende om kameratens utseende.

Den ampre stemningen på festen skal etterhvert ha endt opp med at den fornærmede tok kvelertak på tiltalte, som deretter datt i bakken og fikk flere slag mot hodet.

Etter å ha kommet seg unna, valgte tiltalte å knuse en tom ølflaske i hodet på mannen, for å unngå å bli angrepet flere ganger.

– Klart medvirkende

Den fornærmede i saken fikk kun noen overfladiske sår på øret, men valgte allikevel å anmelde tiltalte neste dag.

Etter å ha hørt flere vitneutsagn og forklaringer fra de involverte, valgte Heggen og Frøland tingrett å frifinne tiltalte.

– Retten legger vekt på at fornærmede selv var klart medvirkende til eskaleringen av volden og slaget med flasken var en panikkartet reflekshandling utløst av følelsen av å bli kvalt av fornærmede, slås det fast i dommen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann til sykehus med skuddskader

    En mann i 30-årene ble fraktet fra Tistedal i Halden til sykehus med skuddskader lørdag kveld. – Det er foreløpig ukjent skadeomfang. Det er ennå uklarheter om hvordan dette er skjedd, skriver politiet på Twitter.
    Politiet har innledet etterforskning ved Rema 1000 i Tistedal der meldingen om mannen først kom.
    (NTB)

  • Stjernen vant

    Stjernen vant 3-2 mot Frisk Asker på bortebane i dagens eliteseriekamp i ishockey. Kampen ble avgjort med straffeslag.