NRK Meny
Normal

Sliter med sponsorer til Tall Ships' Races

Jobben med å skaffe sponsorer til Tall Ships' Races i Fredrikstad til sommeren, er utfordrende.

Tall ships

Fredrikstad skal arrangere Tall Ships' Races til sommeren, men trenge flere penger fra sponsorer.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Så langt er litt over fire millioner kroner kommet inn i sponsorpenger, men behovet er på over sju millioner kroner. Til tross for utallige møter, er det fortsatt økonomiske utfordringer.

139 møter

– Rådmannen registrerer at sponsorareidet er utfordrende og at det er en viss usikkerhet knyttet til kostnadene ved enkelte av de tekniske leveransene til skutene. Ut over dette regner rådmannen med at de positive forventningene til arrangementet blir oppfylt. Det skriver rådmannen i Fredrikstad i sin statusrapport for Tall Ship's Races, som skal arrangere til sommeren.

Fem personer, i tillegg til prosjektleder, jobber med sponsorater og så langt er det inngått 25 avtaler. 62 avtaler legges frem som mulige, det er gjennomført 139 møter og det har kommet 133 avslag.

Totalt har arrangementet en budsjettramme på 17 millioner kroner.

Det ble rabalder etter skutefesten Tall Ships' Races sist Fredrikstad var vertshavn for skutefesten i 2005. For mange parkeringsplasser, manglende oversikt over hvor mange timer kommunen hadde brukt på arrangementet og færre besøkende enn først antatt, gjorde at det ble flere kranger i ettertid.

Når Fredrikstad nå har fått Tall Ships' races til byen igjen, manglet det ikke på lovord om næringslivets innsatsvilje, blant annet fra leder i Fredrikstad industriforening, Lars Opsahl.

Han mente næringslivet ville stille opp for skutefesten fordi det er god reklame for byen.

Men så langt svarer det ikke til forventningene, ifølge rådmannen.

Tall ships races i Fredrikstad sliter med å å få sponsorer nok. Arrangementet mangler fortsatt 1 million kroner.

Video: Ingrid Mathilde Langvik/NRK

Broa kan koste dyrt

Mye er på plass, melder rådmannen, men også mye gjenstår. Det er blant annet inngått avtale med NSB og Østfold kollektivtrafikk om å reise kollektivt til skutefesten, så langt er 66 skuter påmeldt, og arbeidet med å selge dekk til sosiale tilstelninger er godt i gang. Det er laget en foreløpig skuteplan, det er god dialog med losen og arbeidet med trafikkavvikling, parkering, tilførsel av vann til skutene kordineres av Teknisk drift.

Rådmann i Fredrisktad Lasse Hansen

Rådmann Lasse Hansen skriver i sin rapport til formannskapet at det er utfordringer med å skaffe sponsorer.

Foto: Henrik Bjørnstad Skolt

Når det gjelder kultur er også flere arrangementer booket, som Backstreet Boys på Kongsten og musikalsatsningen Musikal fireworks.

Foreløpig er det usikkert hvor mye det vil koste med vann, renovasjon og strøm til skutene, fordi man ikke vet eksakt hvor mange skuter som kommer. 1. mai var fristen for påmelding.

Som NRK har skrevet tidligere, har Værstebroa vært en hodepine, fordi det er uvisst om den lar seg åpne.

Nå skriver rådmannen at dersom den ikke lar seg åpne, vil det generere store ekstrakostnader til taubåter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann anmeldt etter E6-ulykke

    Føreren av bilen som kolliderte på E6 i Rygge, en mann i 40 årene, er anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand, skriver politiet på Twitter. Mannen er også anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort. Føreren fremstår som uskadd, opplyser politiet.

  • Trafikkulykke i Rygge

    Alle nødetatene er på vei til en trafikkulykke på E6 i Rygge. Ulykken skal ha skjedd i nordgående retning, opplyser politiet på Twitter.