NRK Meny
Normal

Vinduene til soknepresten ble blåst inn

Noe gikk galt da det ble fyrt av en salve med dynamitt utenfor Jeløy kirke i går. Det gikk utover kontoret til soknepresten.

Vinduene til soknepresten knust

Kontoret til sokneprest Bjørn Tore Pettersen ble fylt med knust glass og småstein.

Foto: Roy Vestlund

– Det var en sterk opplevelse, sier sokneprest Bjørn Tore Pettersen til Moss Avis, etter at kontoret hans i Jeløy kirke ble fylt med knust glass og småstein i går.

Vinduene til kontoret hans ble blåst inn da en dynamittsalve gikk av utenfor kirken.

Ingen personer kom til skade i uhellet, da alle de administrativt ansatte var evakuert under sprengningen. Soknepresten selv var opptatt med andre ting da uhellet skjedde.

– Det er heldigvis kun snakk om materielle skader. Vi har skutt flere ganger, og alt har gått etter planen, også er det én salve som ikke ble avfyrt som den skulle, sier daglig leder Jørn Stamm i Moss Drift og Anlegg til NRK.

Vinduene til soknepresten knust

Sprengningsarbeidene foregår rett på utsiden av vinduene til administrasjonen i Jeløy kirke.

Foto: Roy Vestlund

Var ute av kontoret

Selskapet driver for tiden med dreneringsarbeider ved kirken fordi vann har seget inn i kjelleren. Ettersom kirken ligger på fjell, har arbeiderne brukt dynamitt for å sprenge plass til grøfter.

Vinduene til soknepresten knust

Det var tydelige merker på vegget etter uhellet.

Foto: Roy Vestlund

Ifølge Stamm har salvene gått helt etter planen – frem til i går ettermiddag.

– Det er litt tidlig å si akkurat hva som har gått galt. Vi har fulgt alle prosedyrer som er vanlig ved denne typen arbeid, og har rapportert inn dette uhellet til Direktoratet for Sikkerhet og Beredskap, sier han til NRK.

Sokneprest Bjørn Tore Pettersen var i etterkant glad for at ingen personer kom til skade. Da han var på kontoret ved lunsjtider var kontoret ryddet.

– Jeg skal vurdere skadeomfanget og skrive en rapport, sier han til Moss Avis.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.