NRK Meny
Normal

Slik fikk Mathias flatbrød-diplom

I vinter er Mathias Lunde Kristoffersen programleder i Norge Rundt. Her er historien om hans første Norge Rundt-sak fra desember 2011.

Kollega, og nåværende Norge Rundt-vert Mathias Lunde Kristoffersen visste ikke helt hva han skulle mene om at en da 22 år gammel ung mann passet så godt inn i flatbrødgjengen.

– Du må ta på deg skaut, så vi kan ta noen bilder til julebords-videoen vår, sa fotograf Ingrid Mathilde Langvik før opptak. Og en pliktoppfyllende 22-åring gjør jo som han får beskjed om av en erfaren fotograf.

«Problemet» var bare at videoen ble for bra til å bare bli vist på en intern julefest. Så de ble sendt med til Norge Rundts redaksjon. Og de likte også det de så.

– Det husker jeg jo, sier Mathias på telefon fra Bergen, der han jobber med å produsere mellomstikk til Norge Rundt-sakene til fredag.

– Jeg passet for godt inn i det miljøet til å være en mann i starten av 20-årene. Men det var veldig hyggelige damer jeg var sammen med. Og jeg var ganske flink, viste det seg, til å bake flatbrød. Og det vet jeg ikke om jeg helt likte.

– En ydmykende opplevelse, som nå vender tilbake for fullt, sier han med et glimt i øyet.

Mathias Lunde Kristoffersen har midlertidig byttet arbeidsplass fra Gamlebyen i Fredrikstad, til NRK Hordalands Norge Rundt-redaksjon.

– Det er kjempegøy! Det er en helt annen måte å jobbe på, masse flotte mennesker å møte. Det er et større lerret å male på enn man kanskje får hvis man bare jobber i Østfold.

– Men det skal bli hyggelig å komme hjem til jul!

Her er hele innslaget:

Passer det for en 22 år gammel ung mann å bli med i et flatbrødbakelag rett før jul? Nesten LITT for godt, syns Mathias Lunde Kristoffersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Er klar for skogbrann

    Brannmannskaper i Østfold er i beredskap hvis skogbrannene i Sverige skulle spre seg over grensen. Det sier vaktleder Per Håkon Lauritzen brannvesenets Øst 110-sentral til Amedia.

  • Forstyrrende oppførsel på legevakt

    En 38-år gammel mann sitter i arresten etter å ha vært aggressiv mot ansatte ved legevakta i Fredrikstad natt til i dag. Han skal ha vært høylydt og kranglete, og ruset på amfetamin.