NRK Meny
Normal

Slik er bussjåførenes hverdag

Det går ikke én dag uten at bussjåfører opplever skremmende situasjoner med bilister som ikke overholder vikeplikten ved busslommer.

Vikeplikt for buss

Tore Wiik har publisert hendelsen han fanget på kjørekamera, i håp om at flere bilister slipper bussene inn i trafikken.

En video, filmet av en bussjåfør fra Østfold, er nå publisert på nett – i håp om at bilister skjerper seg.

– Det gjelder å være forsiktig for å unngå at det blir farlige situasjoner. Er man ikke forsiktig, så kan man risikere – om ikke bilen kjører på bussen – så kjører den opp i midtrabatten og så blir det ulykker, sier sjåfør for Nettbuss, Tore Wiik.

Han har publisert hendelsen han fanget på kjørekamera, i håp om at flere bilister slipper bussene inn i trafikken.

– Holder for høy fart når de passerer en buss

– Det er nok mange som ikke kjenner til regelen om at man har vikeplikt for buss som kjører ut fra holdeplass hvor fartsgrensen er 60 og lavere, hevder han.

Selv om mange bilister følger reglene – så opplever nettbuss i Østfold, stygge passeringer hver dag.

– De har altfor stor fart når de passerer en buss som står stille. Det er farepunkter ved at det kan komme noen springende ut både foran og bak bussen, sier avdelingsassistent ved Nettbuss i Fredrikstad, Finn Pettersen.

Busselskapet utelukker ikke at også deres sjåfører kan gjøre en feil.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skogbrann i Sarpsborg

    Brannvesenet i Sarpsborg har rykket ut til Børtevann etter melding om en skogbrann. Det skal være cirka 60 kvadratmeter som brenner.

  • Solberg med bil-trøbbel

    Problemer med bilen satte en stopper for Petter Solbergs drøm om å vinne den første VM-runden i rallycross på Silverstone. Solberg havnet sist i sin semifinale etter mekaniske problemer, dermed måtte han se finalen fra sidelinjen. 43-åringens lagkamerat Johan Kristoffersson vant løpet.