NRK Meny
Normal

Slik bør du skrive valentinkort

Poet og musiker Trygve Skaug (32) anbefaler å lage en liste når man skriver valentinkort. Her er kort-tipsene fra tre som virkelig kan skrive.

Valentinsdagen kort

SKUMMELT OG VAKKERT: Å skrive valentinkort er vanskelig.

Foto: Holly Ramer / AP

Trygve Skaug

POET: – Skriver man «jeg er glad for at du tar ungene om morgenen», så handler det om dere to, sier Trygve Skaug.

Foto: Thomas Espevik / NRK

– Folk spør ofte om jeg har tips til et dikt å gi bort. Men jeg tror folk setter mer pris på om kjæresten har skrevet noe der man ser at dette er noe de tenker selv, sier Trygve Skaug.

Når han snakker med NRK dagen før valentinsdagen, har han fortsatt ikke skrevet kort til kona slik han og mange andre gjør på denne dagen.

Men han er godt rustet til å klare det.

Skaug presenterer nye dikt til sine nesten 30.000 følgere på Instagram flere ganger i uka. Mange av dem handler om kjærlighet.

Laster Instagram-innhold

Skaug: Lag liste

Skaugs skrivetips til kjærlighetskortet, er å tenke «nå skal jeg gjøre den personen glad».

– Jeg lister opp de fem fineste tingene jeg vet ved den andre personen. Det er alltid lett å komme på. Da vil det bli et veldig personlig kort og noe alle kan komme på, sier Skaug.

Han mener den andre da vil tenke «oi, tenker du det om meg?», og at det oppleves ekte og fint.

– Det høres flott ut å si «du er som morgenstjerne». Men kanskje er det like fint å si «jeg er glad for at du tar ungene om morgenen». Da handler det om dere to og ikke noe en eller annen sa for 200 år siden, sier Skaug.

Vitanza: Deres felles hage

Ishaq er dømt som fremmedkriger og soner i Halden fengsel. Forfatter Demian Vitanza har skrevet bok.

FORFATTEREN: – Kjærligheten vibrerer i mellomrommet mellom to personer, sier Demian Vitanza.

Foto: Stig Jaarvik / NRK

Demian Vitanza (33) er «så langt fra i et forhold som det er mulig å komme». Den bokaktuelle forfatteren har likevel strategien klar.

– Forestill deg to hus med en felles hage mellom. Da er dere to husene, mens den felles hagen er relasjonen dere har. Da ville jeg beskrevet hagen, sier Vitanza.

Forfatteren med halvparten av genene fra middelhavsområdet mener «kjærligheten vibrerer» i dette mellomrommet.

– Kjærligheten handler om mer enn å dytte masse adjektiver på den andre. Adjektivene blir bare påstander, mens substantivene og verbene kan beskrive hva den hagen er, hva man gjør der og hvordan den ser ut, sier Vitanza.

Julsen: Jeg elsker deg fordi...

Lene Julsen

OFFENSIV: Skribent Lene Julsen oppfordrer folk til å hive seg frempå og skrive til den man er glad i på valentinsdagen.

Foto: PRIVAT

Skribent og journalist Lene Julsen (33) har nettopp sluttført manuset til debutboken «Naturmannen og jeg». Hun har jobbet mye med formuleringer om livet og kjærligheten.

– Du kan god si «jeg elsker deg», men det er enda bedre å tenke «jeg elsker deg fordi…», sier Julsen.

Selv kan hun ikke huske å ha mottatt et valentinkort. Hun mener likevel at 14. februar er en god anledning til å skrive et.

– Mitt tips er å tørre å gjøre det! Hvis du har et godt øye til noen, så benytt anledningen, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Varmer opp til VM-runde

  Mads Østberg tar med seg VM-bilen til Sigdal i helga og får viktig kjøretrening foran Rally Sverige. Dermed får tilskuerne se en ekte VM-bil når årets rally-NM starter. Østberg får med seg Torstein Eriksen fra Eiker som kartleser.

  Mads Østberg
  Foto: M-Sport Media / M-Sport WRT/McKlein
 • – Høyt belegg gir korridorpasienter

  Pasienter havner på korridor fordi sykehusene må operere med et for høyt belegg. Det mener leder for Sykepleierforbundet i Østfold, Karen Brasetvik. Sykehuset Østfold har en nullvisjon når det gjelder korridorpasienter, men hadde i fjor i snitt 10 pasienter bak et skjermbrett hver dag. Lederen av sykepleierforbundet mener problemet blant annet bunner i at sykehusene i Norge ligger langt over anbefalt beleggsprosent på 85 prosent.

  Korridorpasienter på Sykehuset Østfold
  Foto: Sykehuset Østfold