NRK Meny
Normal

Kunstgress skal gjøre Askim grønn året rundt

Deler av Askim sentrum blir nå grønn året rundt. Kommunen går nemlig nye veier for å lette vedlikeholdet av midtrabattene i byen.

Kunstgress i midtrabatten i Askim

I Skolegata i Askim ligger det nå flunkende nytt og grønt kunstgress i midtrabatten.

Foto: Petter Larsson/NRK

Askim skal bli en finere og grønnere by. Et nytt prøveprosjekt skal sørge for at innbyggerne kan kose seg med grønt gress året rundt, skriver Smaalenenes Avis.

Tina Elisabeth Knudsen

Tina Elisabeth Knudsen syntes kunstgresset virket litt morsomt med en gang.

Foto: Petter Larsson/NRK

Et lite parti av Skolegata er allerede pyntet med knallgrønt kunstgress, og innbyggerne hyller initiativet.

– Så praktisk da gitt! Nå slipper man jo å slå gresset, så dette blir bra. Også er det pent i tillegg, jeg er glad i grønt, sier Jan Fredrik Pettersen.

– Det er litt rart, men jeg syntes jo det var morsomt da jeg gikk forbi. Det ser litt freshere ut. Det er bedre enn asfalt, smiler Tina Elisabeth Knudsen.

Kan bli mer

Sverre Gjølstad

Sverre Gjølstad i Askim kommune.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

Forslaget dukket opp i bystyret i Askim da et regnskapsoverskudd skulle disponeres. Avdelingen for teknikk og beredskap i kommunen fikk oppdraget med å teste ut løsningen av ordføreren.

– Vi ønsker å prøve ut noe nytt. I stedet for å ha et stygt felt med busk, rot, skrot og vanskelig vedlikehold, så blir dette bedre å ta vare på, sier virksomhetsleder Sverre Gjølstad.

Per i dag er det mellom 50 og 60 kvadratmeter med kunstgress som er rullet ut. Men alle rabattene i Skolegata er gravd ut, og man har byttet ut masse.

I tillegg har kommunen fornyet området med blant annet ny og bedre kantstein. Foreløpig er det kun et prøveprosjekt, men kommunen ser ikke bort fra at dette kan gjøres også flere andre steder.

– Vi får se på responsen her først, men det kan godt hende det kommer mer. Men det har også noe å gjøre med hvordan det kan bli. Men jeg ser ikke bort fra det.

Fotball forbudt

Sverre Gjølstad sitter på kunstgress i en midtrabatt i Askim

Sverre Gjølstad ser ikke bort fra at de kan legge kunstgress flere steder.

Foto: Petter Larsson/NRK

Og som alltid når man gjør nye ting kommer spørsmålet om hva noe slikt kommer til å koste. Men Gjølstad forsikrer om at kommunen slettes ikke brekker nakken økonomisk.

– Det blir mindre kostnader, det er helt sikkert. I mange tilfeller velger man asfalt, og det er trist i forhold. Vi er heller ikke helt ferdige her, det mangler fremdeles litt bark som vi skal få på plass rundt trærne som står her, sier Gjølstad.

Men han passer samtidig på å advare folk mot å spille fotball på det flunkende nye kunstgresset.

– Jeg håper ikke at folk prøver seg på å spille fotball her langs veien. Vi har flere baner her i Askim og vi får snart enda en bane med kunstgress, smiler han.

Ifølge Smaalenenes Avis forsøkte Gjølstad og hans team også få med Statens vegvesen på å teste ut løsningen i midtrabatten ved Glava, men de ønsket ikke å være med på prosjektet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Gjev pris til 08-spiller

    Sarpsborg 08-stjerneskuddet Krépin Diatta (18) er nominert til prisen som «Årets unge spiller fra Afrika» av Det afrikanske fotballforbundet (CAF). Den unge senegaleseren har herjet for Sarpsborg 08 i Eliteserien denne sesongen, og var en sterk bidragsyter til at klubben sikret sin første bronsemedalje i serien.

    Krepin Diatta
    Foto: Sarpsborg 08
  • Utsetter avgjørelse om akuttmottak

    Styret i Sykehuset Østfold tok ikke noen avgjørelsen om akuttmottaket skal utvides. Både Legeforeningen og Sykepleierforbundet mener den foreslåtte utbyggingen ikke vil dekke behovet. Derfor valgte sykehusledelsen å trekke saken fra dagens styremøte.