Sleipt fiske på farlig tynn is

I luke nummer 19 i NRK Østfold sin julekalender får du bli med ut på en fisketur der fangsten er sleip og reporterne oppdager at isen er altfor tynn.

Her får du møte noen av de svært få som holder i hevd en eldgammel tradisjon i Østfold - nemlig ålefangst om VINTEREN. Det er tre år siden sist det var is nok til å stikke ål. Vi ble med da sjansen bød seg - og det på TYNN is.

Å stikke ål gjennom isen er en eldgammel fangstmetode i Østfold, og på Kråkerøy var det lenge en vennegjeng som holdt tradisjonen i hevd. Med to meter lange sakser lette de etter ål i vinterdvale nede i leirbunnen.

Ålen er nå fredet og dette var den siste dagen hvor det var lovlig.

For å rapportere fra den siste fangsten, dro vårt reportasjeteam ut på det som skulle vise seg å være livsfarlig tynn is.

Bli med ut på tynn is i luke nummer 19.

Se hele videoen her:

Nå skal du få møte noen av de svært få som holder i hevd en eldgammel tradisjon i Østfold - nemlig ålefangst om VINTEREN. Det er tre år siden sist det var is nok til å stikke ål. Vi ble med da sjansen bød seg - og det på TYNN is:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil gi en million til Inspiria

    Sarpsborg kommune bør øke det økonomiske tilskuddet til Inspiria Science Center AS, foreslår rådmannen. Vitensenteret har hatt økonomiske problemer i flere år og det ventes å bli enda vanskeligere fra neste år når selskapet må begynne nedbetaling av et stort lån.
    Sarpsborg bør øke tilskuddet med én million kroner de neste tre årene, under forutsetning av at fylkeskommunen gjør det samme, lyder forslaget.