NRK Meny
Normal

Sleipt fiske på farlig tynn is

I luke nummer 19 i NRK Østfold sin julekalender får du bli med ut på en fisketur der fangsten er sleip og reporterne oppdager at isen er altfor tynn.

Her får du møte noen av de svært få som holder i hevd en eldgammel tradisjon i Østfold - nemlig ålefangst om VINTEREN. Det er tre år siden sist det var is nok til å stikke ål. Vi ble med da sjansen bød seg - og det på TYNN is.

Å stikke ål gjennom isen er en eldgammel fangstmetode i Østfold, og på Kråkerøy var det lenge en vennegjeng som holdt tradisjonen i hevd. Med to meter lange sakser lette de etter ål i vinterdvale nede i leirbunnen.

Ålen er nå fredet og dette var den siste dagen hvor det var lovlig.

For å rapportere fra den siste fangsten, dro vårt reportasjeteam ut på det som skulle vise seg å være livsfarlig tynn is.

Bli med ut på tynn is i luke nummer 19.

Se hele videoen her:

Nå skal du få møte noen av de svært få som holder i hevd en eldgammel tradisjon i Østfold - nemlig ålefangst om VINTEREN. Det er tre år siden sist det var is nok til å stikke ål. Vi ble med da sjansen bød seg - og det på TYNN is:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Sjekker hygienen ved kiosker

  Steder som serverer hurtigmat, som bensinstasjoner og storkiosker, kan nå vente seg besøk av Mattilsynet i Østfold og Follo.

  Mattilsynet sjekker renhold, personlig hygiene og om maten oppbevares som den skal.

 • Skjebnemøte for sykehusdirektør

  Det er innkalt til ekstraordinært styremøte ved Sykehuset Østfold HF mandag. Eneste sak er direktørens fremtid. Det skriver Dagens medisin.

  Sykehuset har lenge slitt med et høyt antall korridorpasienter, og et akuttmottak som er for lite. Enkelte avdelinger sliter dessuten med kapasitetsproblemer. Dette, kombinert med Ebbesens lederstil, har ført til en stadig større misnøye med ham som sykehusdirektør, skriver Dagens medisin.

  Sykehusdirektør og ambulansepersonell står ved inngangen til akuttmottaket ved Sykehuset Østfold