Slåsskjempen går til svensk klubb

Sparta Warriors låner ut Tommy Kristiansen til svenske HV71.

Tommy Kristiansen, Sparta Warriors

Tommy Kristiansen leies ut til svensk hockey. Der kan han møte tidligere lagkamerat, Jonas Holøs.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Tommy Kristiansen kom i fokus da han og Vålerengas Logan Stephenson barket sammen i et slagsmål i Sparta Amfi på tirsdag.

22-åringen debuterte for Sparta i 2005 og har spilt over 200 kamper for moderklubben. Han lånes nå ut til den svenske eliteserieklubben HV17.

– Vi har sagt ja til å låne han ut frem til landslagspausen, 8. november, bekrefter daglig leder i Sparta, Tore Jobs til NRK.

I den svenske klubben er de veldig fornøyd med å få Kristiansen på plass.

– Vi er fornøyde med det vi har sett. Tommy er en interessant spiller, ikke minst for fremtiden. Vi har en del skader i troppen og er takknemlige for at Sparta stiller opp og låner oss Tommy, sier sportssjef Fredrik Stillman til klubbens hjemmesider.

Lånes ut frem til landslagspausen

Kristiansen er allerede på plass i Sverige og har trent med sin nye klubb i en uke. Han må imidlertid sone to kampers karantene for den nevnte slåsskampen før han kan debutere for svenskene. Det er ventet at han debuterer mot Färjestad 29. oktober.

Avtalen har for øvrig ingenting med slåssingen å gjøre.

– Nei det har det definitivt ikke, dette er to helt forskjellige saker. Vi unner Tommy å få spille i den svenske eliteserien og er glade for at vi holder oss på det nivået at vi kan sende spillere dit, sier Jobs.

Ifølge Jobs betaler den svenske klubben en mindre sum penger for lånet av spilleren. Pengene skal Sparta bruke til å hente inn en erstatter.

– Vi får en liten kompensasjon for dette og har en spiller som vi ønsker. Vi håper at han skal være klar til kampen mot Lørenskog på torsdag.