Slår sammen fag

Videregående skoler i Østfold slår sammen tekniske og allmenne fag for å bedre samarbeidet med bedrifter, som tar i mot lærlinger.

Lærling

BEDRE MOTIVASJON. To videregående skoler i Østfold har fått godkjent å kunne avvikle teori og praksis ute i yrkeslivet.

Foto: JON EEG / Scanpix

Flere videregående skoler i Østfold har søkt om å slå sammen tekniske og allmenne fag for å bedre samarbeidet med bedrifter som tar i mot lærlinger.

Fylkesrådmannen sier ja til at både Glemmen og Frederik II i Fredrikstad kan prøve dette allerede til neste år.

Rektor ved Frederik II, Jens Nicolaysen, tror dette vil øke motivasjonen til elevene.

- Jeg tror dette er en veldig god kombinasjon for denne gruppen elever, som søker seg inn i denne retningen ved vår skole, sier han.

Meningen er at teorien og praksisene skal gis ute i yrkeslivet.

- Dette vil være mer motiverende enn at du bare får teorien, som du får på studiespesialiseringen for eksempel, sier han.

Les også:

Lærling

TRENGER LÆRLINGER OG LÆRLINGEPLASSER. I følge NAV Østfold har arbeidsmarkedet i Østfold et underskudd på fagfolk i fag som rørlegger, elektriker, ikt og fagarbeidere innen helse.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Jakter på opplæringsbedrifter

Målet for Østfold fylkeskommune er å formidle alle som har et ønske om en læreplass i Østfold.

Det var per 20.10.2011 registrert 722 søkere formidlet til læreplass i Østfold, et tall som forventes å øke noe frem til nyttår,

Alle typer bedrifter er interessante som lærebedrifter, både de som kan gi opplæring i hele faget, men også de som ikke kan det, og man kan ha et samarbeid mellom flere bedrifter for å skulle føre en lærling frem til fagprøve.

En bedrift som ikke kan gi opplæring i alle målene kan ha en lærekandidat. Dette er en person som kan spesialisere seg i akkurat det bedriften jobber med.

Både store og små bedrifter kan ha en person i lære.

I følge NAV Østfold har arbeidsmarkedet i Østfold et underskudd på fagfolk i fag som rørlegger, elektriker, ikt og fagarbeidere innen helse.

Video 13a0cca2-ee5d-47d7-ab04-b571ee197063.jpg

Motivere lærlinger