Slår egne krav til responstid

Kravene til responstid for politiet blir innfridd på to av tre områder for Østfold politidistrikt. Det viser tall fra politidirektoratet.

Politiet responstid

BRA PÅ TO AV TRE: Politiet holder fristene for å rykke ut, hvis de skal på oppdrag i østfoldbyene og utenfor tettsteder.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK

I de store byene og mer grisgrendte strøk så er politiet i Østfold på plass på stedet raskere enn det som kreves.

Men samtidig når ikke Østfold politidistrikt målet for responstid for tettbygde strøk der det bor mellom 2.000 og 20.000 innbyggere.

Operasjonssentralen i Østfold

Operasjonssentralen i Østfold.

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

Vil bli målt

– Det har vært et ønske for oss lenge, å bli sett i kortene til hvor gode vi er til å håndtere det publikum er ute etter. Og det er å få politiet raskt på stedet, det sier leder for Fellesoperativ enhet ved Østfold politidistrikt, John Rune Lunder.

– Når vi nå leser tallene ser vi at vi på to av tre områder er godt innenfor de kravene som er satt.

Østfold politidistrikt når måltallene for responstid i de aller fleste tilfellene – bortsett fra for utrykninger til de mellomstore plassene i politidistriktet. Der har det tatt over 30 minutter før politiet er på plass.

John Rune Lunder

NÅR MÅLENE: Om fire måneder er alt på stell, tror John Rune Lunder på Fellesoperativ enhet.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK

– 30 minutter høres ut som det er lang tid. Kravet er 25 minutter. Vi ønsker å ha det så lavt som mulig.

– Er patruljene på feil sted?

– Nei, det er de ikke. Tvert imot vil jeg si at de er på rett sted.

Tilfeldig

– Jeg tror vi kan konkludere med at akkurat der vi ikke når målene våre er litt tilfeldig, mener Lunder som er rimelig sikker på at de når målene snart.

– Jeg er ganske sikker på at når vi snakker sammen om fire måneder er vi innenfor.

Målene på politiets responstid måles ut fra henvendelser hvor det gjelder liv, helse eller store verdier. Responstiden er fra når det begynner å ringe i operasjonssentralen til første politienhet er på stedet henvendelsen gjelder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke på E18 i Ørje

    Politiet har fått melding om en trafikkulykke på E18 ved Ørje. Det er trolig et kjøretøy som har kjørt i midtdeleren. Nødetatene er på vei til stedet.

  • 81 militærkolonner onsdag

    Onsdag er det planlagt i alt 81 militære kjøretøykolonner i Trøndelag og på Østlandet i forbindelse med avslutningen av Nato-øvelsen «Trident Juncture». 40 kolonner skal kjøre Rygge–Fredrikstad, og 20 kolonner skal kjøre mellom Røros og Levanger.