NRK Meny
Normal

Slapp unna straff for katalogfrakt

53 åring frifunnet for frakt av fire kilo telefonkataloger.

Telefonkatalogen Rogaland 2009

BYTTET UT NARKOTIKA MED KATALOGER. 53-åringen ble opprinnelig dømt for å ha fraktet fire kilo med telefonkataloger til Halden.

Foto: Gunnar Morsund / NRK

I etterkant av en omfattende narkotikasak i Rogaland ble en 53 år gammel mann dømt til ett års fengsel i Jæren tingrett.

Blant det han ble dømt for i tingretten var å ha fraktet fire kilo med telefonkataloger til Halden.

I utgangspunktet hadde de fire kiloene med kataloger vært narkotika, men politiet byttet ut narkotikaen med telefonkataloger, da de beslagla narkotikaen, skriver Rogalands Avis.

Lagmannsretten endret dom

Da saken gikk i Gulating lagmannsrett valgte juryen å frifinne 53-åringen på tiltalepunktet om frakt av telefonkatalogene.

Men retten dømte mannen for å ha tatt imot 200 gram marihuana fra en annen person, og for å ha solgt narkotikaen videre.

53-åringen har også tatt imot 400 gram hasj fra en pe rson, og også dette er delvis solgt videre til ikke navngitte personer.

Mannen har erkjent straffskyld for disse sakene.

Langs saksbehandling ga samfunnsstraff

Gulating lagmannsrett la i forbindelse med straffeutmålingen vekt på at mannen erkjente straffskyld og lang saksbehandlingstid hos politiet, skriver Rogalands Avis.

Dermed endte lagmannsretten opp med å dømme 53-åringen til 116 timer samfunnsstraff.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anmeldt for å ha slått russ

    En deltaker på russetreffet på Fredriksten i Halden er mistenkt for å ha slått til to medruss. Personen er kjørt i politiets arrest og anmeldt. En annen sitter også i arresten etter å ha vært utagerende og overstadig beruset på landstreffet for russ.

  • Anmeldt for fyllekjøring med båt

    Ved midnatt natt til lørdag fikk politiet melding om en beruset båtfører som reiste ut fra havna i Skjærhalden på Hvaler og litt seinere kom beskjeden om at den trolig hadde kjørt på grunn. Redningsskøyta fikk etter hvert kontroll på båten ikke langt fra havna i Skjærhalden og politiet kontrollerte båtfører, melder politidistrikt Øst på Twitter. Båtfører blir anmeldt for å ha ført båt i påvirket tilstand