Ble skutt gjennom hyttevegg i jaktulykke

Jegeren bommet på elgen han skulle skyte, og traff en mann i 70-årene som satt på do på hytta.

Politiet forklarer hendelseforløpet

Innsatsleder Anders Strømsæther om jaktulykke

Mann skutt i jaktulykke

Politiet har rykket ut til Vesterøy etter meldinger om en jaktulykke.

Foto: Leserfoto
Jaktulykke på Hvaler

Mannen ble skutt gjennom veggen på denne hytta.

Foto: Magnus Brenna-Lund/NRK

Politi og ambulansepersonell rykket i 10-tiden ut til Løkkevika på Vesterøy på Hvaler etter melding om en jaktulykke.

– En mann har blitt skutt og har blitt fraktet til Ullevål universitetssykehus i luftambulanse, opplyser operasjonsleder Paul Horne i Østfold politidistrikt til NRK.

Torsdag kveld opplyser politiet at tilstanden til mannen er alvorlig, men stabil. Mannen i 70-årene var på hytta sammen med kona for å stenge for vinteren.

– Han var på toalettet da han ble skutt i buken. Det skal ikke være snakk om livstruende skader, sier politiets innsatsleder på stedet Anders Strømsæther.

– Kvinnen er klar på at hun ikke bærer nag til jegeren som skjøt. Hun er selvfølgelig preget av det som har skjedd, men hun blir ivaretatt av politiet og familie, legger han til.

Jaktet på elg

Skuddet ble avfyrt av en jeger i et jaktlag som oppholdt seg cirka 100 meter fra hytta.

– Vi vet at det er et jaktlag som har jaktet på elg i området. Elgen har passert mellom jegeren og hytta og skuddet har blitt avfyrt, sier Strømsæther.

Etter det NRK erfarer skal det ha vært tre personer fra jaktlaget som var ute i skogen og drevet med sporjakt med hund etter elg.

Ulykken skjedde i et hytteområde på Hvaler. Jegeren brukte en jaktrifle med kraftig ammunisjon.

– Åpenbart en risiko ved jakt

Innsatsleder Strømsæther sier at jegeren som avfyrte skudde ikke har vært påpasselig med hva som har vært i bakgrunnen før han skjøt.

– Det er åpenbart at det er en risiko ved å drive jakt. En jeger er ansvarlig for at det alltid er bakgrunn for det skuddet han avfyrer og alle forstår at det som har skjedd her ikke skal skje, sier han.

Jegeren som avfyrte skuddet satt torsdag ettermiddag i avhør på Hvaler Lensmannskontor. Mannen ønsket da ikke å snakke med NRK.

Den skadde mannen tilhørte ikke jaktlaget. Det er foreløpig ikke avklart om jaktlaget vil få noen reaksjoner etter ulykken.

– Det er altfor tidlig å si noe om eventuelle reaksjoner mot jaktlaget. Det må først være en etterforskning av saken før vi tar stilling til det, sier operasjonsleder Horne.

Jaktulykke Vesterøy, 
hvaler

Mannen blir tatt med av et ambulansehelikopter.