NRK Meny
Normal

Skulle søke jobb på byggeplass - tatt med flere kilo hasj og heroin

En nederlender skulle til Oslo for å søke jobb på en byggeplass. I bilen fant tollerne nesten 15 kilo hasj og tre kilo heroin.

Beslag på Svinesund

En 26 år gammel mann fra Nederland sitter varetektsfengslet etter at Tollvesenet fant store mengder narkotika i bilen hans.

Foto: Tollvesenet / Gorm Kallestad / NTB Scanpix

Beslaget ble gjort i januar i år, men er blitt hemmeligholdt på grunn av etterforskningen.

– Etterforskningen nærmer seg slutten, men vi har rettet etterforskningen mot en antatt oppdragsgiver og mottaker, sier Tommy Brøske, leder av spesialenheten SEUT.

LES OGSÅ:

Narkotikahund markerte for funn

Den 26 år gamle mannen fra Nederland ble stoppet i tollkontroll på Svinesund 13. januar i år. Mannen fortalte tollerne at han skulle til Oslo og søke jobb på en byggeplass, skriver Tollvesenet på sine nettsider.

Tollerne bestemte seg for en grundig tollkontroll av mannen og den britisk registrerte Alfa Romeo som han kjørte. Narkotikahunden Jim søkte på bilen og markerte for funn av narkotika på venstre side i kupeen.

Bilen ble så skannet og skanneroperatøren oppdaget flere pakker i området ved drivstofftanken.

Tollerne varslet rutinemessig Østfold politidistrikt og politifolk overtok ansvaret for etterforskningen, den mistenkte og narkotikapartiene på 2,9 kilo heroin og 14,8 kilo hasj.

LES OGSÅ:

Verdt mye penger

Ifølge Brøske er heroinet verdt 340.000 kroner per kilo – før det deles opp og eventuelt selges i mindre doser. Hasjen har en verdi på 35.000 kroner per kilo.

Gateverdien på stoffet er enda høyere. Heroinet kan fort gå for 1.000 kroner grammet, mens hasj kan gå for rundt 100 kroner grammet.

– Mannen som ble tatt i kontrollen sitter fortsatt i politiets varetekt, forteller Brøske til NRK.no.

Et annet beslag som ble offentliggjort i dag stammer fra 27. april. Da ble en danske på vei til fisketur tatt med fem kilo hasj.

Tollerne bestemte seg for en grundigere tollkontroll og narkotikahunden Ollie markerte for funn av narkotika under skiltet på bilen. Kjøretøyet ble deretter skanner og skanneroperatøren så da fremmedlegemer i fronten på bilen der narkotikahunden hadde markert.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.