Skulle røyke alt på en uke

En gambisk mann hadde store planer for Norges-oppholdet.

Marihuana på Ørje

Å røyke 342 gram med marihuana på noen få dager kan være i overkant, men det var i alle fall det mannen forklarte til tollerne.

Foto: Tollvesenet

Lørdag ble mannen stanset av tollerne ved Ørje tollsted.

– Tollerne bestemte seg for en grundigere kontroll av kjøretøyet, og de avdekket da 342 gram marihuana, opplyser seksjonsleder Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollkontor.

Mannen forklarte da at stoffet var til eget bruk.

LES OGSÅ:

Innrømmet smuglingen

Han ble etter tollkontrollen overlatt til mannskap fra Marker og Rømskog lensmannskontor, som også overtok ansvaret for den videre etterforskningen av smuglingen.

– Han har innrømmet at han hadde med seg marihuanaen til eget bruk da han skulle være ei uke i Norge, sier Kay Lund-Pettersen ved Marker og Rømskog lensmannskontor til Smaalenenes Avis.

– Det skal nok godt gjøres å klare å røyke opp alt dette på ei uke, så politiet ser ikke bort fra at det var ment for videresalg.

LES OGSÅ:

Tatt med falskt gull

For kort tid siden ble for øvrig en rumener tatt samme sted med store mengder gullsmykker. Men tollerne var usikre på om gullet er ekte. Det ble også funnet en mindre mengde hasj i bilen.

Tollerne som undersøkte gullet tror at rundt fire av kiloene ikke er ekte. 240 gram av beslaget kan være ekte gull.

Mannen skal ha kommet med forskjellige forklaringer til Tollvesenet og ønsket ikke prate om gullet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se TV-sendingen 22.50

  • Bråk i Moss

    En person er anmeldt for ordensforstyrrelse i forbindelse med et arrangement i Moss sentrum. Fire personer er bortvist fra samme sted, melder politiet.