Skulle forgifte ulv med grisekadaver

Svensk politi har henlagt en sak, der ukjente personer trolig har prøvd å forgifte ulv.

Ulv i snøen
Foto: Liv Engholm / NRK

Kadaveret av en grisunge ble langt ut på Hagetjern i Dals Ed kommune forrige vinter, men ble oppdaget av en viltforvalter.

Kadaveret viste seg å være infisert med tre typer gift. Politiet har bedt om tips, men har ikke fått noen fra jegermiljøet eller andre, skriver avisa Bohusläningen.

– Når ingen av de vi har pratet med kjenner til noe og ingen tips kommer inn, så kommer vi ingen vei. Lovbruddet er å betrakte som grovt, så det kan jo finnes en mulighet for å ta opp saken igjen på et senere tidspunkt, sier etterforsker Erold Coleman til avisen.

LES OGSÅ:

Opplevd lignende tidligere

Giften som er brukt, benyttes til vanlig i jordbruket og det krever både kunnskap og utdannelse til å bruke

Det var i februar i fjor kadaveret av grisungen ble funnet på isen på den lille sjøen i Dals Ed.

Giften ble trolig lagt på grisen med formål om å skade ulv. Det mener både jegere som politiet har pratet med og etterforskeren selv.

– Vi har sett lignende saker i blant annet Dalarna, sier Coleman til Bohusläningen.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Håper noen vil satse på kvinner

    Sarpsborg 08 og Østfold Fotballkrets vil onsdag ha et møte med andre klubber som kan ta over 08s plass i 2. divisjon for kvinner. Det vil bli sendt ut en invitasjon til samtlige klubber i Østfold, forteller daglig leder i Østfold Fotballkrets Øyvind Strøm til Sarpsborg Arbeiderblad.

    Han håper de på denne måten kan nå flere enn de som har hørt av seg, etter at Sarpsborg 08 har trukket sin kvinnesatsing.

    Sarpsborg 08 kvinnelag
    Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK