Skulberg førstekandidat for Sp

Per Kristian Skulberg er Østfold Senterpartis førstekandidat til Stortingsvalget neste år.

Per Kristian Skulberg

Per Kristian Skulberg er lege og tror at helsesakene blir avgjørende i valgkampen. Han tar sikte på å bli Østfold Senterpartis første Stortingsrepresentant siden Edvard Grimstad.

Foto: 1996-2001 AccuSoft Co., All righ

Det er klart etter nominasjonsmøtet i Østfold Senterparti som fant sted i Mysen onsdag kveld.

Vant kampvotering mot Bjerknes

Det ble kampvotering om førsteplassen på partiets valgliste mellom Per Kristian Skulberg fra Spydeberg og Per Inge Bjerknes fra Sarpsborg.

Utfallet ble 21 stemmer for Skulberg mot 14 for Bjerknes.

Dermed ble det ingen forandringer i forhold til nominasjonskomiteens forslag.

Lege og statssekretær

Skulberg var nominasjonskomiteens enstemmige førstekandidat til å stå på toppen av listen.

Skulberg har vært fastlege i Askim i 30 år med unntak for fire år hvor han jobbet i politisk ledelse i regjeringskontorene, først i Willoch-regjeringen og så som statssekretær i Syse-regjeringen og den første Bondevik-regjeringen.

Tror helse blir avgjørende valgsak

Han skal nå forsøke å skaffe Senterpartiet dets første mandat i Østfold siden Edvard Grimstad var på Stortinget (1989-97).

- Selv om Sp ikke har hatt noe mandat på flere perioder, mener jeg at det er så mye i tiden nå som gjør at folk burde stemme på Sp, så jeg har absolutt tro på muligheten for å havne på Stortinget til høsten, sier Skulberg.

Han tror at helse vil være et helt avgjørende tema i valgkampen.

- Aftenposten skrev for noen måneder siden at de regnet med at helsesakene kom til å avgjøre valget, og det er ikke blitt mindre aktuelt etter at finanskrisen kom. At folk virkelig skal få føle at de får hjelp når det butter, er veldig viktig, og det er særlig én sak som løser det problemet, nemlig en romslig kommuneøkonomi, og det har Senterpartiet alltid jobbet for, sier Skulberg.

Tar meg seg jobberfaring inn i politikken

Han mener at erfaringene han har gjort seg som lege i Askim over tre tiår vil komme til nytte i det politiske liv.

- Jeg har jobbet som fastlege i 30 år, og jeg tror jeg vet hvordan folk har det bortover, og jeg tror jeg vet hva folk mener de trenger, og den kunnskapen har jeg tenkt til å bruke i politikken for å gjøre det lettere for folk å få bedre rammer om livene sine der hvor det måtte være ønskelig, enten det er helsestell eller det er andre forhold i hverdagen til folk, sier Skulberg.

Per Inge Bjerknes er nummer to og Anne Kari Holm fra Halden nummer tre på Østfold Senterpartis liste til Stortingsvalget neste år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Evakuert etter brann i Fredrikstad

    Det brenner i et hus i Fredrikstad i Østfold. Flere personer er evakuert fra huset og et tilstøtende bygg. Det er ikke meldt om at noen er skadd, skriver politiet i Øst på Twitter. Politiet ber naboer holde dører og vinduer lukket grunnet mye røyk.

  • Se vår TV-sending 18.50