NRK Meny
Normal

Skuffet over fotballforbundet

Sarpsborg 08 mener Norges Fotballforbund er stivbeinte, som ikke kan flytte en 1. divisjonskamp med 30 minutter, slik at hockey og fotball ikke kolliderer.

Spartas El-Hadsi Makhtar Thioune

Sarpsborg 08 trenger inntektene fra oppgjøret mot topplaget Hønefoss. Både Sarpsborg-laget og Hønefoss er i øverste del av tabellen, og mange flere vil besøke Sarpsborg stadion, hvis kampen kan fremskyndes med 30 minutter, og man dermed unngår en kollisjon med de lokale isheltene i en TV-overført kamp mot VIF.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Sarpsborg er ikke bare "Hockeytown" med en ishockeyklubb som vant NM i fjor, men også "Footballtown" etter at Sarpsborg 08 har gjort bra fra seg i årets 1. divisjon.

For å få en "Supersøndag" i byen ved Glomma, slik at hockey og fotball ikke skal kollidere, har Sarpsborg 08 bedt Norges Fotballforbund om å få framskynde en kamp neste helg med 30 minutter.

Les også:
Hockeyfeber i Sarpsborg
Sarpsborg 08 kvitt milliongjeld

Kø utenfor Sparta Amfi

Lang kø og stor pågang for sesongkort, når Sparta spiller hockey i 'Amfi`n'.

Foto: Sparta Sarpsborg

TV-plunder

- Vi ønsker å flytte neste søndags hjemmekamp mot Hønefoss fra 15.00 til 14.30 på grunn av TV-sendt ishockeymatch mot Vålerenga fra Sparta Amfi. Det sier dessverre Norges Fotballforbund nei til, sier administrerende leder sport i Sarpsborg 08 Cato Klaussen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Meningen var at ishockeyklubben Sparta skulle spilt sin seriekamp mot Vålerenga lørdag 10. oktober og Sarpsborg 08 på søndag mot Hønefoss.

Plutselig bestemte TV2 at Sparta-Vålerenga skulle sendes på TV og flyttet oppgjøret til søndag 16.00, skriver Sarpsborg Arbeiderblad .

Skuffet over fotballforbundet

- Ingenting på en fotballbane å gjøre, mener Arrangementssjef Dag Vestlund i NFF.

Dag Vestlund i NFF frykter kaos hvis klubbene får bytte dag og tid, slik det kommer henvendelser om.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

I Sarpsborg har hockeyinteressen vært enorm gjennom flere tiår, og ishockeyklubben trekker fulle hus i Sparta Amfi til sine hjemmekamper.

At Sarpsborg 08 ligger i øvre sjikt i 1. divisjon, på tross av at de er fratatt tre poeng av fotballforbundet (NFF), har bidratt til at fotballinteressen er økende. Også på byens fotballstadion er det godt med publikum.

- Norges Fotballforbund vet godt at klubbene trengt sårt de pengene som de kan få inn. En slik kollisjon vil helt klart gjøre at det kommer færre på stadion for å se fotball, sier Klaussen til SA.

Var fleksible mot Skeid

Han mener Sarpsborg 08 viste fleksibilitet, da Skeid ønsket å flytte sin kamp fra helgen til tirsdag på grunn av landslaget, slik at Skeid skulle få med skotske supportere på sin hjemmekamp mot Sarpsborg 08.

Sarpsborg-klubben sa i utgangspunktet nei, men endret seg da Dag Vestlund i NFF ringte og fikk sarpingene til å snu i saken.

- Når vi nå forsøker en halv time, så er det ingen hjelp å få. Forstå det den som kan, sier Klaussen.

Frykter kaos

- Vi kan ikke gjøre det på grunn av konsekvensene dette kan få videre. Da vil plutselig andre lag bytte for at det skjer noe i deres nærmiljø, sier arrangementsansvarlig Dag Vestlund i NFF til SA.

Vestlund bekrefter overfor Sarpsborg Arbeiderblad at han selv var aktiv for å få overtalt Sarpsborg 08 til å flytte Skeid-kampen, der skotske supportere var ventet.

Dag Vestlund sier det stadig vekk er klubber som ønsker å flytte kamper, og avslaget fra NFF er basert på at forbundet er redd de får kaos hvis de gir etter.

Comet IK vs. Sparta

Ishockeyklubben Sparta har hatt høy stjerne i hjembyen sarpsborg i flere tiår. Fulle hus og over 2 000 besøkende på hjemmekampene er mer regelen enn unntak.

Foto: Espen Torgersen / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 18.50-nyhetene

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud
  • Kjørte ruset – havnet i grøfta

    Føreren av bilen som kjørte i grøfta på Skjærhalden på Hvaler var ifølge politiet påvirket av alkohol. Føreren er tatt med inn til politistasjonen for utåndingsprøve.