NRK Meny
Normal

Skrev ut 50.000 piller

En Sarpsborg-lege granskes av Helsetilsynet etter å ha skrevet ut over 50.000 narkotiske og vanedannende tabletter i løpet av tre måneder.

Medisiner
Foto: Scanpix

Helsetilsynet mener at legens medisinering av sju av 11 undersøkte pasienter er uforsvarlig.

Senest i fjor fikk legen påpakning for løssluppen reseptskriving.

26 Paralgin Forte om dagen

Helsetilsynet mener at flere av pasientene har plager og sykdommer nettopp på grunn av høyt medisinforbruk.

En av pasientene har fått utskrevet 26 tabletter med Paralgin Forte hver dag. Det er fire ganger så mye som maxdosen for de vanedannende tablettene. Tilsynet mener at legen generelt skriver ut mye narkotiske og vanedannende medisiner og at medisineringen av sju pasienter er direkte uforsvarlig.

Meldte ikke fra om bilkjøring

Helsetilsynet er også bekymret over at legen har latt være å melde fra om pasienter som ikke bør kjøre bil på grunn av høyt medisinforbruk.

- Jeg kan bekrefte at vi har sendt over en sak til Statens Helsetilsyn vedrørende en leges rekvirering av A- og B-preparater,

Det sier rådgiver Knut Fredrik Thorne ved Helsetilsynet i Østfold. De mener at det virker som om det er pasientene selv som styrer medisineringen. Nå går saken videre til Statens Helsetilsyn.

- Vi har bedt Helsetilsynet å vurdere reaksjon i medhold av Helsepersonellovens kapittel 11. Det vi tenker på er paragraf 63 hvor Helsetilsynet kan frata en lege retten til å rekvirere medikamenter i gruppe A og gruppe B, rådgiver Knut Fredrik Thorne.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: