NRK Meny
Normal

Skremmeskudd førte til fengselsdom

To menn må sone ti og fire måneder i fengsel etter skyteepisoden i Askim sentrum i fjor sommer.

Skyting i Askim

KNUFFING FØRTE TIL SKYTING OG FENGSEL: Væpnet politi rykket ut etter at knuffing eskalerte til skyting i Askim sentrum i fjor sommer.

Foto: GLENN THOMAS NILSEN

To menn ble pågrepet av væpnet politi etter at skuddet ble avfyrt på ettermiddagen den 20. juni i fjor sommer. Foranledningen til det hele var at tre Oslo-menn dro til indre Østfold, fordi en av de to tiltalte skulle besøke faren sin. Under en handletur på Askimtorget ble det knuffing mellom gruppen og en annen person. Dette eskalerte, og guttene gikk ut fra kjøpesenteret.

To menn er pågrepet av politiet etter en skyteepisode i Askim sentrum.

PÅGREPET: Væpnet politi pågrep Oslo-mennene etter skytingen.

– Kom, vi henter gunneren, så skyter vi ham

Ute gikk det over fra knuffing til ren slåssing. En av de tre falt i bakken, og da sa den ene av de tiltalte «kom vi henter gunneren, så skyter vi ham», står det i Heggen og Frøland tingretts dom.

Tre vitner, en av dem Askimtorgets vaktmester, fortalte i retten hvordan guttegjengen ble bedt om å sette seg ned inne på senteret og vente. Det gjorde de ikke. I stedet løp de ut gjennom kjøpesenteret og over Eidsbergveien. Der så vitnene at den ene tiltalte vise fram våpenet.

Rettet våpenet mot vitner

Skuddet ble avfyrt etter at vitnene konfronterte de tiltalte. 30-åringen med våpenet tok ladegrep og veivet våpenet i retning av vitnene, før han fyrte av et skudd til siden. De løp fra stedet, og kastet fra seg pistolen underveis.

Begge de tiltalte er tidligere domfelt flere ganger. I tillegg til våpenbruken i Askim, var de tiltalt for ulovlig besittelse av våpen, sprengstoff og flere typer narkotiske stoffer.

Straffen ble på ti måneder for 30-åringen som skjøt, kameraten på 31 må sone fire måneder i fengsel.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Snørydding rammer andre oppgaver

    Østfold-kommunene har hatt mer arbeid med snøen denne vinteren enn de har hatt på mange år.
    I Eidsberg har snøryddingen så langt kostet kommunen mellom 200 og 300.000 kroner mer enn et normalår.
    Arbeidet går ut over andre oppgaver, sier Gunnar Johnsrud, avdelingsleder vei, park og bygg i Eidsberg kommune.

  • Slo med ølglass

    En 28 år gammel Fredrikstad-mann må sone et halvt år i fengsel. Han er dømt for å ha slått innehaveren av et utested i ansiktet med et ølglass i fjor sommer. Slaget førte til at mannen fikk kutt i ansiktet. Fredrikstad-mannen er dømt for voldsbruk tidligere, sist gang i august i fjor