NRK Meny
Normal

Skremmes ikke av tekniske feil

I løpet av en og en halv uke har tre Ryanair-fly fått problemer under innflygingen til Moss lufthavn Rygge. Likevel er ikke passasjerene skremt.

Ryanair-fly med problemer

Her står Ryanair-flyet som fikk problemer i luften over Rygge.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Svein Bang-Nilsen og Kari Hagen

Svein Bang-Nilsen og Kari Hagen satt på Moss Lufthavn Rygge fra klokken 08.00 tirsdag morgen. Flyet deres ble utsatt til klokken 14 på grunn av problemer med et Ryanair-fly.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

– Vi har fått grei informasjon og hatt det greit. Vi vet de har helt moderne fly og har aldri opplevd noe som negativt, sier Svein Bang-Nilsen og Kari Hagen som skal fly med Ryanair til Bergamo.

Med andre ord – de har fortsatt tillit til Ryanair.

Flyet deres var i dag flere timer forsinket på grunn av gårsdagens hendelse.

Mandag kveld fikk Ryanair-flyet på vei fra Warszawa problemer med flapsen over Moss lufthavn Rygge og måtte foreta en høyhastighetslanding.

Akkurat det samme skjedde både søndag kveld, med kveldsflyet fra Bergamo i Italia, og for halvannen uke siden med flyet som kom fra Alicante.

LES OGSÅ:

Lav alarmberedskap

For drøyt tre uker siden måtte et annet Ryanair-fly på vei til Rygge foreta en sikkerhetslanding på flyplassen Bergamo på grunn av problemer med en motor.

– Det er første gang jeg flyr med Ryanair, og nå har jeg ventet i seks timer, sier Fatmir Bekdeshi.

Likevel varsler han at de siste episodene ikke skremmer han for å fly med selskapet igjen.

– Jeg kommer til å fly med dem igjen ja. De er litt billigere enn de andre, sier han.

Silje Thoresen er markedssjef ved Moss lufthavn Rygge

Silje Thoresen er markedssjef ved Moss lufthavn Rygge .

Foto: Moss lufthavn Rygge

Ledelsen ved flyplassen valgte ved begge høyhastighetslandingene den laveste alarmberedskapen.

– I det tilfellet som har vært nå, så er det en beredskap med brann og redningspersonale som står klare til å hjelpe til om noe oppstår. Det er det nivået vi velger å kjøre på en slik type situasjon som. Det er for å sikre at vi har beredskapen som eventuelt kan bli nødvendig dersom det skulle utvikle situasjoner i etterkant, sier markedssjef ved Moss lufthavn Rygge, Silje Thoresen.

Ryanair kom i dag med en uttalelse om den siste hendelsen:

«Under Ryanairs flight FR 7024 (Warszawa-Oslo Rygge) den 24. september indikerte en varsellampe at det kunne være en mulig teknisk feil på flyet. Pilotene landet flyet normalt på Oslo Rygge uten at de trengte assistanse. »

«Ryanairs ingeniører har reparert feilen og flyet er klarert for videre flyginger», skriver flyselskapet i en e-post til NRK.no.

LES OGSÅ:

Skapte forsinkelser dagen etter

Gårsdagens hendelse har ført til forsinkelser ved flyplassen i Østfold – blant annet flyet som skulle til Bergamo på morgenkvisten.

– Det har blitt utsatt til klokken 14.00, opplyser Thoresen.

Flyet som i går fikk problemer har i dag vært til reparasjon.

– Det er i lufta rundt klokken 14.30, sier hun.

I flyselskapets uttalelse viser de til at de er Europas største flyselskap og at de opplever tekniske problemer i ny å ne.

«På lik linje med andre store europeiske flyselskap følger vi Europas høyeste og sikkerhetsstandarder. Som Europas største flyselskap opplever vi til tider tekniske problemer eller andre innflyvningsepisoder. I alle episodene følger Ryanairs piloter EUs sikkerhetsprosedyrer.»

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.