NRK Meny
Normal

Skremmes ikke av tekniske feil

I løpet av en og en halv uke har tre Ryanair-fly fått problemer under innflygingen til Moss lufthavn Rygge. Likevel er ikke passasjerene skremt.

Ryanair-fly med problemer

Her står Ryanair-flyet som fikk problemer i luften over Rygge.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Svein Bang-Nilsen og Kari Hagen

Svein Bang-Nilsen og Kari Hagen satt på Moss Lufthavn Rygge fra klokken 08.00 tirsdag morgen. Flyet deres ble utsatt til klokken 14 på grunn av problemer med et Ryanair-fly.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

– Vi har fått grei informasjon og hatt det greit. Vi vet de har helt moderne fly og har aldri opplevd noe som negativt, sier Svein Bang-Nilsen og Kari Hagen som skal fly med Ryanair til Bergamo.

Med andre ord – de har fortsatt tillit til Ryanair.

Flyet deres var i dag flere timer forsinket på grunn av gårsdagens hendelse.

Mandag kveld fikk Ryanair-flyet på vei fra Warszawa problemer med flapsen over Moss lufthavn Rygge og måtte foreta en høyhastighetslanding.

Akkurat det samme skjedde både søndag kveld, med kveldsflyet fra Bergamo i Italia, og for halvannen uke siden med flyet som kom fra Alicante.

LES OGSÅ:

Lav alarmberedskap

For drøyt tre uker siden måtte et annet Ryanair-fly på vei til Rygge foreta en sikkerhetslanding på flyplassen Bergamo på grunn av problemer med en motor.

– Det er første gang jeg flyr med Ryanair, og nå har jeg ventet i seks timer, sier Fatmir Bekdeshi.

Likevel varsler han at de siste episodene ikke skremmer han for å fly med selskapet igjen.

– Jeg kommer til å fly med dem igjen ja. De er litt billigere enn de andre, sier han.

Silje Thoresen er markedssjef ved Moss lufthavn Rygge

Silje Thoresen er markedssjef ved Moss lufthavn Rygge .

Foto: Moss lufthavn Rygge

Ledelsen ved flyplassen valgte ved begge høyhastighetslandingene den laveste alarmberedskapen.

– I det tilfellet som har vært nå, så er det en beredskap med brann og redningspersonale som står klare til å hjelpe til om noe oppstår. Det er det nivået vi velger å kjøre på en slik type situasjon som. Det er for å sikre at vi har beredskapen som eventuelt kan bli nødvendig dersom det skulle utvikle situasjoner i etterkant, sier markedssjef ved Moss lufthavn Rygge, Silje Thoresen.

Ryanair kom i dag med en uttalelse om den siste hendelsen:

«Under Ryanairs flight FR 7024 (Warszawa-Oslo Rygge) den 24. september indikerte en varsellampe at det kunne være en mulig teknisk feil på flyet. Pilotene landet flyet normalt på Oslo Rygge uten at de trengte assistanse. »

«Ryanairs ingeniører har reparert feilen og flyet er klarert for videre flyginger», skriver flyselskapet i en e-post til NRK.no.

LES OGSÅ:

Skapte forsinkelser dagen etter

Gårsdagens hendelse har ført til forsinkelser ved flyplassen i Østfold – blant annet flyet som skulle til Bergamo på morgenkvisten.

– Det har blitt utsatt til klokken 14.00, opplyser Thoresen.

Flyet som i går fikk problemer har i dag vært til reparasjon.

– Det er i lufta rundt klokken 14.30, sier hun.

I flyselskapets uttalelse viser de til at de er Europas største flyselskap og at de opplever tekniske problemer i ny å ne.

«På lik linje med andre store europeiske flyselskap følger vi Europas høyeste og sikkerhetsstandarder. Som Europas største flyselskap opplever vi til tider tekniske problemer eller andre innflyvningsepisoder. I alle episodene følger Ryanairs piloter EUs sikkerhetsprosedyrer.»

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kidnappingssak for retten

    Mandag 8. august i fjor ble en mann kidnappet fra sitt hjem i Moss. I morgen starter rettssaken i Sarpsborg tingrett. To menn tok seg inn i mannens hus, og med revolver og kniv truet de mannen til å kjøre mot Oslo. Bakgrunnen for kidnappingen skal være at den ene mannen mente at fornærmede skyldte ham penger. Det skriver moss-avis.no.

  • Kjenninger tatt for ruskjøring

    I køen som oppstod etter en trafikkulykke i Habornveien i Fredrikstad søndag oppdaget politiet en bilfører og en passasjer som de anser som kjenninger. Begge var ifølge politiet ruspåvirket og fører har ikke førerkort. Derfor blir forholdet anmeldt, melder politiet på Twitter.