NRK Meny
Normal

Skolevalget: Går fra Arbeiderpartiet til SV

Resultatene fra skolevalgene kommer i kveld, og er nok mest moro å lese for SV.

Skjermdump skolevalg

Nesten tredoblet oppslutning for SV i skolevalgene i Østfold i kveld.

Foto: Samfunnsveven

14 videregående skoler har hatt skolevalg, og viser at Arbeiderpartiet har gått klart ned siden skolevalget i 2015. Noe SV ser ut til å nyte godt av.

SV har nesten tredoblet oppslutningen siden 2017, og Rødt har en liten oppgang. Høyre går fram til 14,4 prosent, fra 12,1 prosent i 2015. Frp går ned ett prosentpoeng fra 12 til 11 prosent.

Tendensen er i varierende grad landsdekkende antyder Norsk Senter for Forskningsdata, som arrangerer skolevalgene på oppdrag for Utdanningsdirektoratet.

Freddy Øvstegård, Østfold SV

Blir det en Freddy-effekt blant stortingsvelgerne i Østfold også?

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

– Jeg tror det skyldes at vi har en god skolepolitikk som treffer elevene, sier en fornøyd leder i Østfold SV, Leif Christensen.

– Og vi har en ung kandidat i Freddy André Øvstegård, som nok elevene føler representerer dem på en annen måte enn de godt voksne kandidatene gjør.

Alle småparti på Stortinget går også fram i skolevalget, mens Piratpartiet, som fikk 6,1 prosents oppslutning ved forrige skolevalg, nå har falt helt ut av lista.

Se flere resultater her

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innstiller Bastøferger

    Bastø V og Bastø VI er innstilt på grunn av værforholdene, opplyser Bastø Fosen. To ferger i drift mellom Moss og Horten. Reisende bes om å regne med ekstra ventetid.

  • Norske Skog begjæres trolig konkurs

    Styret i Norske Skogindustrier kommer trolig til å starte konkursbehandling, etter de varslede planene om å selge datterselskapet Norske Skog. Det melder E24. Aker ASA og Oceanwood varslet tidligere i dag at de sammen vil kjøpe Norske Skog AS. – Styret konstaterer at det nå er lite håp om at styrets forslag til gjeldsordning vil la seg gjøre. Som en konsekvens av det er det sannsynlig at Norske Skogindustrier starter konkursbehandling, skriver de i en børsmelding.

    Ved tømmerlageret til Norsk skog mates trestokkene videre inn i fabrikkanlegget
    Foto: NRK