Skolevalget: Går fra Arbeiderpartiet til SV

Resultatene fra skolevalgene kommer i kveld, og er nok mest moro å lese for SV.

Skjermdump skolevalg

Nesten tredoblet oppslutning for SV i skolevalgene i Østfold i kveld.

Foto: Samfunnsveven

14 videregående skoler har hatt skolevalg, og viser at Arbeiderpartiet har gått klart ned siden skolevalget i 2015. Noe SV ser ut til å nyte godt av.

SV har nesten tredoblet oppslutningen siden 2017, og Rødt har en liten oppgang. Høyre går fram til 14,4 prosent, fra 12,1 prosent i 2015. Frp går ned ett prosentpoeng fra 12 til 11 prosent.

Tendensen er i varierende grad landsdekkende antyder Norsk Senter for Forskningsdata, som arrangerer skolevalgene på oppdrag for Utdanningsdirektoratet.

Freddy Øvstegård, Østfold SV

Blir det en Freddy-effekt blant stortingsvelgerne i Østfold også?

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

– Jeg tror det skyldes at vi har en god skolepolitikk som treffer elevene, sier en fornøyd leder i Østfold SV, Leif Christensen.

– Og vi har en ung kandidat i Freddy André Øvstegård, som nok elevene føler representerer dem på en annen måte enn de godt voksne kandidatene gjør.

Alle småparti på Stortinget går også fram i skolevalget, mens Piratpartiet, som fikk 6,1 prosents oppslutning ved forrige skolevalg, nå har falt helt ut av lista.

Se flere resultater her

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lavere overskudd for Borregaard

    Borregaard gikk med 145 millioner kroner i overskudd på driften tredje kvartal i år. Det er 52 millioner mindre enn i samme periode i fjor.
    Selskapet forklarer det med høyere utgifter i ligninvirksomheten og kostnader knytta til oppstart i Florida Høyere tømmerpriser og økte kostnader for natronlut har også ført til at resultate til Borregaard har gått ned. Omsetningen i tredje kvartal var 1150 millioner mot 1089 millioner i samme kvartal i fjor.

  • Gjellestadskipet bør bli i Halden

    Det nyoppdagede Gjellestadskipet" bør få sin utstillingsplass i hjembyen.
    Det mener ordfører i Halden, Thor Edquist. I går fortalte NRK at det nye Vikingtidsmuseumet som er planlagt bygd på Bygdøy i Oslo er tegnet for lite og at det ikke blir plass til "Gjellestadskipet" dersom det blir gravd frem