NRK Meny
Normal

Skolevalget: Går fra Arbeiderpartiet til SV

Resultatene fra skolevalgene kommer i kveld, og er nok mest moro å lese for SV.

Skjermdump skolevalg

Nesten tredoblet oppslutning for SV i skolevalgene i Østfold i kveld.

Foto: Samfunnsveven

14 videregående skoler har hatt skolevalg, og viser at Arbeiderpartiet har gått klart ned siden skolevalget i 2015. Noe SV ser ut til å nyte godt av.

SV har nesten tredoblet oppslutningen siden 2017, og Rødt har en liten oppgang. Høyre går fram til 14,4 prosent, fra 12,1 prosent i 2015. Frp går ned ett prosentpoeng fra 12 til 11 prosent.

Tendensen er i varierende grad landsdekkende antyder Norsk Senter for Forskningsdata, som arrangerer skolevalgene på oppdrag for Utdanningsdirektoratet.

Freddy Øvstegård, Østfold SV

Blir det en Freddy-effekt blant stortingsvelgerne i Østfold også?

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

– Jeg tror det skyldes at vi har en god skolepolitikk som treffer elevene, sier en fornøyd leder i Østfold SV, Leif Christensen.

– Og vi har en ung kandidat i Freddy André Øvstegård, som nok elevene føler representerer dem på en annen måte enn de godt voksne kandidatene gjør.

Alle småparti på Stortinget går også fram i skolevalget, mens Piratpartiet, som fikk 6,1 prosents oppslutning ved forrige skolevalg, nå har falt helt ut av lista.

Se flere resultater her

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann fra Halden alvorlig skadet

    Tilstanden til Halden-mannen som kolliderte på E18 i Årjäng fredag ettermiddag er fortsatt svært alvorlig, det skriver Halden Arbeiderblad. Det var mannens kone som kjørte bilen, og hun døde i ulykken. Mannen ligger nå på til sentralsykehuset i Karlstad.

  • Snublet over 1600 liter alkohol

    En turgåer i Østfold ringte i går politiet etter å ha snublet over store mengder alkohol gjemt i skogen. Da Tolletaten og politiet rykket ut fant de over 1 600 liter alkohol fra Øst-Europa. Smuglerdepotet lå like ved grenseovergangen i nærheten av Kornsjø.