NRK Meny
Normal

Skole i sorg etter at jente (8) døde

Elevene på Trara skole fikk i dag den tunge beskjeden om at en av elevene døde i ulykken i Marker i forrige uke.

Halvstang Trara skole

Flagget henger på halv stang på Trara skole.

Foto: SHEMSI BUNJAKU / NRK

– Alle de voksne møtte elevene ute i skolegården klokka ti på halv ni. Så tok vi med elevene til klasserommene, der kontaktlærerne ga beskjed om hva som har skjedd, forteller rektor på Trara, Morten André Johnsen.

– Vi snakker med barna, er der for dem og lytter til dem. Også gjentar vi det vi vet og kan si noe om. Det er for å skape den tryggheten barna kan trenge, sier han.

Den åtte år gamle jenta døde på Oslo universitetssykehus etter ulykken i Marker i forrige uke.

En buss og en personbil kolliderte. Jenta satt i personbilen, sammen med en 18 år gammel mann og en 46 år gammel mann. Begge mennene ble betegnet som alvorlig skadet etter ulykken, men begge skal være utenfor livsfare.

Trafikkulykke i Marker

Jenta satt i en bil som kolliderte med en buss.

Foto: Freddie Larsen

– Vil forsøke å ha en så normal dag som mulig

Ettersom det i går var planleggingsdag for lærerne på Trara er det i dag første skoledag for elevene etter juleferien. Rektor Johnsen forteller at skolen vil forsøke å gjennomføre dagen som vanlig.

– Barn takler det ulikt, og de går ut og inn av følelsene. Men enn så lenge har de taklet det med respekt og omsorg. Også er det vår jobb som voksne å ta vare på barna i dag og de neste dagene.

Det er satt opp et bord med bilde av jenta, med et lys som er tent og roser.

– Der kommer barn og voksne innom for å vise sin respekt og sine minner. Det er alltid trist å oppleve noe slikt. Det er uvirkelig. Vi skulle ønsket at noe slikt ikke hadde skjedd, men vi må forholde oss til det på en profesjonell måte.

Minnebord Trara Skole

Det er satt opp et bord med roser, lys og bilde av jenta.

Foto: SHEMSI BUNJAKU / NRK

Holder minnestund neste uke

Morten Johnsen, rektor Trara

Rektor Morten Johnsen på Trara forteller at de har satt inn mer bemanning for å ta seg av elevene.

Foto: SIW MARIAN STRØMBECK / NRK

Skolen har ikke planlagt noen minnestund denne uken, men vil holde en minnestund for elever og foreldre neste uke.

– Hvor og når denne holdes vil vi informere foreldre og elever om. Ettersom vi er en barneskole så velger vi å ha en litt spesiell regi på minnestunden, med tanke på hva barna sitter igjen med, sier rektoren.

Det var snø og vanskelige kjøreforhold da ulykken inntraff forrige uke. Politiet fortalte i går at 18-åringen øvelseskjørte da ulykken skjedde.

– Bilen fikk sleng og kom over i motgående kjørefelt. Den snurret 180 grader og traff bussen med bakparten. Dette behandles som en tragisk ulykke, sier lensmann Kay Lund-Pettersen i Marker.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Årsaken til skogbrannen ikke kjent

    Det er uklart hva som startet skogbrannen ved Røysåsen i Moss natt til i går. Brannen startet i et område hvor det pågikk anleggsarbeid og ansatte i Bane NOR var i går inne til avhør. Politiets krimteknikere har gjort undersøkelser på stedet men så langt er brannårsaken ukjent.

  • Sikret stål med knuter

    En vogntogsjåfør har blitt anmeldt for grov uaktsomhet, har fått kjøreforbud, og 73 000kr i overlastegebyr etter å ha brukt jekkestropper skjøtet med knuter til å sikre flere tonn med stålrør. Totalvekten var 62 tonn. Sjåføren ble stoppet i kontroll på Svinesund i går.

    Vogntog med stålrør
    Foto: Statens vegvesen