Østberg: – Det var som å kjøre på film

Skogbranner i Portugal gjorde at en av dagens fartsprøver i rally-VM måtte kanselleres. I tillegg tok en sikkerhetsbil fyr.

Skogbrann i Portugal

Det brant flere steder langs løypene i Rally Portugal i dag. Her har Mads Østberg tatt bilde av røyken i horisonten.

Foto: Mads Østberg/Citroen Racing

Ifølge wrc.com har nesten 250 personer vært involvert i en 18 timer lang kamp for å få flammene under kontroll gjennom natten.

Slukkearbeidene gjorde at arrangørene av Rally Portugal valgte å starte rallyets andre fartsprøve som planlagt i morges. Men løpet ble stanset etter 33 biler, etter at flammene fortsatte å herje i åssidene.

– Det var som å kjøre på film. I områder brant det rundt bilen på begge sider av veien. I tillegg tok også en av sikkerhetsbilene fyr og startet enda en brann. Det var tjukk røyk på flere steder av etappen, sier Mads Østberg i en pressemelding.

Det ble også besluttet å kansellere rallyets femte fartsprøve på grunn av skogbrannene.

Taktikken feilet

Men til tross for den dramatiske åpningen på dagen i Portugal var Østberg fornøyd med dagens kjøring.

Mads Østberg

Østberg fungerer som en feiebil ettersom han er tidlig ute på den løse grusen i Portugal.

Foto: CITROEN RACING/AUSTRAL

Han ligger foreløpig på 7. plass, – 31 sekunder etter ledende Jari Matti Latvala, og 15 sekunder bak Andreas Mikkelsen på tredjeplass.

– Jeg er fornøyd med dagen, har fulgt min egen plan, og er fornøyd med tempo, sier Østberg, som nærmest fungerer som feiebil på løsgrusen i Portugal.

– Det blir bedre og bedre feste bil for bil. Jeg prøvde å utnytte det i begynnelsen med å kjøre linjene til Ogier, som er eneste foran meg. Men jeg tar litt mer høyde inn og han bruker litt mer av den totale bredden ut, så jeg brukte mer energi på det enn jeg tjente på det. Så jeg konsentrerte meg heller om å kjøre mine egne linjer, og skal fortsette med det, sier han.

Rally Portugal fortsetter lørdag med seks nye etapper på til sammen 165 km.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Programleder: Renée Nilsen
  • Militære kolonner på tirsdag

    To kolonner vil kjøre på riksvei 111 Fredrikstad – Årum, E6 Årum – Sessvollmoen mellom kl. 09.45 – 12.38. Fire kolonner vil kjøre E6 Rygge – Årum, riksvei 111 Årum – Fredrikstad mellom kl. 16.30 – 18.17