NRK Meny
Normal

Skogbranner er under kontroll

Skogbrannene som startet i fredag ettermiddag, er under kontroll. Men det pågår etterslukking tre steder i Østfold lørdag.

Skogbrann i Indre Østfold

SKOGBRANNVAKT: Røyken var tydelig å se fra brannvakttårnet på Linnekleppen fredag kveld.

Foto: Kristoffer Høidal

Et område på omkring 100 mål skog har brent på grensen mellom Halden og Aremark.

– Området ligger i Vestfjella naturreservat på Halden-siden og nær Stangebråteåsen på Aremark-siden, sier vaktleder ved alarmsentral brann Øst, Ole-Martin Isebakke.

Flere skogbranner på grunn av lynnedslag

Skal dynke området

Brannvesenet hadde kontroll på brannen ved to-tiden natt til lørdag.

Lørdag formiddag startet arbeidet med å dynke hele brannområdet for å unngå at brannen blusser opp igjen.

– Et vaktlag med seks mann jobber fortsatt med etterslukking i Aremark, sier Jan Tore Lorentzen, som i løpet av dagen har tatt over som vaktleder.

I Rakkestad brant det ved Høitomt og ved Budalen. Brannene var i veldig ulendt terreng og sivilforsvaret stod for slukningsarbeidet.

– Det lokale sivilforsvaret har fått assistanse av sivilforsvaret i Fredrikstad i løpet av lørdag. På de to stedene pågår det også etterslukking, sier Lorentzen.

Brannhelikoptere deltok

Det var trolig lynnedslag som har startet brannene siden det var et kraftig tordenvær i området fredag ettermiddag og kveld.

To skogbrannhelikoptere deltok i slukningsarbeidet fredag kveld. Vakten i skogbranntårnet på Linnekleppen og brannfly har også hjulpet til.

– Lørdag morgen sendte vi helikopterne til Sverige. Det ble meldt om flere skogbranner i området ved Nøssemark og det er jo hyggelig å kunne hjelpe til, avslutter Lorentzen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bortetap for Fredrikstad

    Fredrikstad Fotballklubb ledet to ganger i bortekampen mot Asker i ettermiddag, men tapte til slutt 3-2 for laget som ligger midt på tabellen i 2. divisjon. Kun to poeng skiller FFK på 2. plass fra 7. plassen når lagene tar sommerferie. Moss spilte 0-0 hjemme mot Bærum

  • Oljelekkasje fra Kråkerøybrua

    Brannvesenet har lagt ut lenser i Glomma etter at det begynte å lekke olje fra Kråkerøybrua i Fredrikstad. Oljen kommer fra en oljeslange som ble revet av i forbindelse med en bruåpning lørdag, skriver Fredriksstad Blad. Brua åpnes ikke båtpasseringer, og det er usikkert når den kan åpnes igjen.

    Brannbåten ligger under Kråkerøybrua i forbindelse med oljelekkasje
    Foto: Grete Ruud/NRK