NRK Meny
Normal

Skofterud på sjetteplass

Vibeke Skofterud ble nummer seks i åpningsrennet.

Vibeke Skofterud var fornøyd etter å ha gått sitt første skirenn siden januar. Etter en tung fjorårssesong ser Slitu-løperen ut til å være i rute til OL.

Vibeke Skofterud om Beitostølen

Langrennsløperne er spent på hvordan de ligger an i forhold til konkurrentene når åpningsrennet på Beito starter i dag. En av dem er Vibeke Skofterud som går sitt første renn på lenge.

– Hun har ikke gått renn siden slutten av januar. Skofterud avbrøt sesongen tidlig på grunn av sykdom/overtrening. Hun må helt klart prestere for å komme til Sotsji-OL. Det er ingen selvfølge at hun kommer dit selv om hun er på landslaget. Det er kjempekonkurranse om plassene i Norge, sa NRK Østfolds reporter på Beito, Mathias Lunde Kristoffersen før rennet startet.

Skofterud gikk inn til en sjetteplass i «comebacket». Therese Johaug vant.

– Jeg er glad åpningen er ferdig nå. Det var tøft, men jeg synes jeg gikk bra teknisk, sier Skofterud som innrømmer at hun falt litt falt sammen på slutten.

– Jeg trenger å presse gjennom noen få løp før jeg er der. Jeg starter sesongen med en god følelse da jeg er inne i en fin progresjonsperiode

Hattestad håper på topp ti

Herreløperne går 15 kilometer klassisk når kvinnenes 10 kilometer er over. Det er ikke favorittdistansen til Ola Vigen Hattestad fra Ørje, men han håper på et positivt resultat.

– Etter fjorårets sykdom har jeg bygget meg veldig bra opp. Jeg har vært i god form og testene mine har vært bra. Jeg er spent på hvor jeg står, sier han til NRK.no.

– Jeg drømmer jo om å gjøre det bra. Sist jeg gikk her ble jeg nummer ti av de norske løperne. Jeg har et mål om å gjenta det.

Programmet for åpningsrennet:

Fredag 22. november

 • Kl. 11.30–10 km klassisk kvinner
 • Kl. 12.45–15 km klassisk menn

Lørdag 23. november

 • Kl. 10.30–10 km fri kvinner
 • Kl. 12.00–NM kombinert 10 km
 • Kl. 13.00–15 km fri menn

Søndag 24 november

 • Kl. 09.00–Sprint fri teknikk prologer
 • Kl. 10.30–Sprint fri teknikk finaler

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Uavgjort for Sarpsborg 08

  Lillestrøm og Sarpsborg 08 delte poengene på Åråsen i ettermiddag. Kampen endte 2-2.

 • Tøff motstand for Kvik Halden

  Kvik Halden spilte uavgjort 1-1 mot Grebbestad i en treningskamp lørdag ettermiddag. Grebbestad rykket i fjor opp til Divisjon 1 Söndra, som tilsvarer 2. divisjon i Norge.