NRK Meny
Normal

Skjebnetimer for Rygge

Ledelsen ved Rygge Sivile lufthavn har vært i møter med de tillitsvalgte. Et varslet styremøte i ettermiddag kan besegle flyplassens skjebne.

Ryanair

Skjebnen til Moss Lufthavn Rygge kan bli avgjort i dag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Styreleder Svein Hurlen sa i forrige uke at det mest sannsynlig går mot nedleggelse av flyplassen utenfor Moss.

– Ryanair holder fast på å flytte. Det går mot en stopp. Det gjør dessverre det, sa Hurlen til ABC Nyheter.

Les også:

Vil ikke bekrefte om det er møte

Han vil verken bekrefte eller avkrefte at det skal avholdes et styremøte tirsdag ettermiddag, noe som etter det NTB får opplyst framgår av en protokoll som er sendt de ansatte i etterkant av et møte mellom flyplassledelsen og de tillitsvalgte.

Silje Thoresen, markedsjef ved Rygge Sivile Lufthavn, vil heller ikke kommentere om det er møteaktivitet i dag.

– På generelt grunnlag kan jeg si at det har vært mye aktivitet i styret siden vedtaket ble fattet 13. mai. Vi jobber for å avklare prosessen vi er i, en slik avgjørelse vil få store konsekvenser for Rygge Sivilie Lufthavn. Vi skal informere pressen og gi god informasjon når vi vet noe mer, sier hun.

Bjørn Petter Jensen som leder LO-utvalget ved Moss Lufthavn Rygge, sier han ikke vet om noe styremøte.

– Jeg vet ingen ting, jeg vet ikke om det er noe møte her. Har ikke sett noe her som tilsier at det foregår et møte heller, sier han.

– Situasjonen for flyplassen generelt har vært fortvilenes over lang tid. Vi opplever oss som en saneringspost i regjeringens statsbudsjett, og vi venter på en avklaring, sier han.

Ba politikerne om å droppe flypassasjeravgiften

Distriktssekretær Ulf Lervik og leder for LO-utvalget Moss Lufthavn Rygge, Bjørn Petter Jenssen, ba stortingspolitikerne om å droppe flypassasjeravgiften på Stortinget i går.

– Jeg håper de lyttet og innser at de må snu dette vedtaket. Ifølge LO sine tall kan det påvirke 5000 arbeidsplasser landet rundt. Onsdag neste uke, samme dag som Regjeringen innfører den nye skatten, skal vi ha flyplassdag på Moss Lufthavn Rygge. Da skal vi ha et møte om flypassasjeravgiften, sier Lervik.

Vanskelig å drive

Flypassasjeravgiften som skal innføres fra 1. juni, har fått Ryanair til å si opp baseavtalen med Rygge fra 1. november. Dersom det irske lavprisselskapet forsvinner, vil antallet passasjerer synke fra 1,6 million til 500.000, noe ledelsen mener vil gjøre flyplassen til et underskuddsforetak.

Allerede i desember ble baseavtalen mellom Moss lufthavn Rygge og det irske lavprisseslskapet sagt opp. Det ble gjort etter at regjeringen varslet at de ville innføre den omstridte flypassasjeravgiften.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 18:50

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 18:50.
  • Bruker sirene for å finne skadet

    Politiet har fått melding om en mann som har skadet seg i skogen i Hobøl. Mannen skal befinne seg i nærheten av fylkesvei 120, og politiet bruker sirena på politibilen for å lokalisere ham. Røde Kors er tilkalt for å hente ham ut.