NRK Meny
Normal

Skippere frykter for sikkerheten

Sikkerheten langs Østfoldkysten svekkes dersom regjeringens forslag til statsbudsjett går igjennom.

Ny Petter C.G. Sundt skøyte til Skjærhalden

Robert Jacobsen, som er skipper på en av redningsskøytene på Skjærhalden. Her representert ved Petter C.G. Sundt-skøyta.

Foto: Verftet/Redningsselskapet

Det mener Robert Jacobsen, som er skipper på en av redningsskøytene på Skjærhalden.

Bevilgningene til Redningsselskapet ligger på samme nivå som ifjor, noe som betyr at redningsskøyta her i Østfold kan måtte patruljere andre steder.

Frustrerte skippere

Generalsekretær Øyvind Stene gikk tidligere i dag ut og sa at Regjeringens budsjettforslag gjør at Redningsselskapet må revidere aktivitetene og redusere antall bemannede redningsskøyter langs kysten.

Nå kaster skipperne på redningsskøytene seg på kritikken.

Skipper Robert Jacobsen på Skjærhalden på Hvaler er svært bekymret.

- Det er fryktelig dumt. Vi kan risikere å bli flyttet andre steder på høsten og vinteren. Dette går utover beredskapen langs kysten. De som ferdes vil miste den sikkerheten det er at vi er i området, sier han til NRK Østfold.

- Vil bruke lengre tid

- Det er bare snakk om én million kroner mer enn i fjor og det betyr at vi må drifte på oppsparte midler. Etterhvert vil jo pengene ta slutt. Da må vi ta båter ut av drift eller flytte på dem, sier Jacobsen.

Han frykter at en redusert beredskap kan føre med seg tragiske hendelser.

- Vi kommer til å bruke mye lengre tid på å komme frem, og på høsten og vinteren er det jo viktig å være ekstra raskt ute, sier skipperen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • USA vil bruke 90 mill. på Rygge

    USA vil bruke omkring 90 millioner kroner til å ruste opp Rygge militære flyplass, melder TV2.no. Bevilgningen er godkjent i USA, men det norske forsvarsdepartementet avviser at det er fattet noen beslutning om amerikanske investeringer på Rygge.

  • Trøgsting møter alvorlig tiltale

    En mann i 60-årene fra Trøgstad må i retten i Oslo over nyttår, tiltalt for besittelse av seksualiserte bilder av barn og forsøk på å begå seksuelle handlinger med en mindreårig. Ifølge tiltalen hadde han avtalt et møte med en 13 år gammel jente i februar, men da møtte i stedet en mann opp.