Hopp til innhold

Skiløype også neste vinter?

Åpningen av E18 gjennom Østfold er utsatt på ubestemt tid atter en gang.

Skiløype på E18

SKILØYPE. Vegvesenet håper det ikke blir skiløype på E18, men årstiden jobber imot utbedringsarbeidene som må til, for at veien skal kunne åpnes.

Foto: Erik Unaas

Den fire kilometer lange strekningen fra Laugslett til Homstvedt er ferdig, men ble ikke åpnet som planlagt sommeren 2013.

Statens vegvesen måtte utsette åpningen av veistrekningen fordi fylkesveien, som skal lede trafikken inn på den nye E18, er for dårlig.

Dermed ble det i stedet skiløyper på E18.

Les også:

Skirenn på E18

115 DELTAKERE. Skiløypene på E18 i Indre Østfold har vært populære både sommer og vinter.

Foto: GLENN THOMAS NILSEN / NRK

Ski både sommer og vinter

For skigruppene i Slitu IF og Mysen IF ble det en suksess under vinteren 2013-2014, da det ble kjørt opp skiløyper på nye E18 ved Ramstad.

Også i sommer ble det arrangert et rulleskirenn på E18-strekningen, som samlet 115 deltakere.

Nå ser det ut til at det også kommende vinter kan bli skiløp på det som skulle ha vært en motorvei, skriver Teknisk Ukeblad.

– Vi må blant annet grave opp veien og legge et nytt rør. Alle detaljene er ikke avklart enda, og det er foreløpig ikke bestemt når arbeidene skal utføres. Vi kan derfor ikke si noe om ny åpningsdato før dette er avklart, sier prosjektleder Elin Bustnes Amundsen til TU.

Kan gå vinter og vår

Bustnes Amundsen forteller at vegvesenet har laget en grov fremdriftsplan, men at man nå går mot en periode på året med mye nedbør, som vil forsinke utbedringsarbeidene.

- Derfor ser vi på muligheten for å gjøre det på en annen tid av året, der forholdene ligger mer til rette for et slikt type arbeid, sier hun til TU.

Vegvesenet håper det ikke blir skiløype på E18 også kommende vinter, og jobber for å finne løsninger.

– Vi ønsker virkelig å unngå enda en sesong med skiløype, selv om det har vært populært. Vi ser derfor på flere løsninger og håper vi ser bilene på vegen i vinter i stede for skiløpere, sier prosjektleder Bustnes Amundsen.