NRK Meny
Normal

Skiføre i Østfold

Nå er det mulig å spenne på seg skiene i Østfold. Trøsken IL er klare til å åpne sesongens første kunstsnøløype.

løypene kjøres opp i Trøsken

Løypene kjøres opp i Trøsken søndag kveld. Mandag åpner den første kunstsnøløype i Østfold for sesongen.

Foto: Dag Arthur Aasbø

– Perfekt! Fine forhold, bra spor og blåswix-føre, melder løypesjef Skule Reiersen i Trøsken IL. Han testet føret søndag kveld, mens snøkanonene fortsatt gikk for fullt.

Langrennsentusiastene i Trøsken har holdt snøproduksjonen i gang siden første juledag, på dugnad.

– Vi har lagt mesteparten av lysløypetraseen pluss de nye sløyfene som vi har utvidet med nå i år, forteller Reiersen.

– I første omgang åpner vi 6-700 meter med løyper så vi får tilfredsstillt de mest ivrige. Så får vi se an værvarselet. Hvis ikke det blir mye mildvær og regn nyttårsdagen, så åpner vi resten før nyttårsaften. Blir det mildt og regn, så venter vi til helgen så snøen ikke smelter bort igjen.

snøproduksjon Trøsken

Klart for sesongens første langrennsløpere.

Foto: Dag Arthur Aasbø

Med oppstart nå, og et langtidsvarsel med mest minusgrader ligger også alt an til at skirennet Trøsken-klassikeren kan gå som planlagt fra Harehjellhytta 10.januar.

Alpinanlegg hakk i hæl

Også i Middagsåsen i Våler og Kjerringåsen i Sarpsborg går snøkanonene for fullt. Kjerringåsen åpner barnebakken mellombakken lørdag 3.januar, lover Ann-Kristin Skaar.

– Det klarer vi. Det ser veldig bra ut nå, så det blir sesongåpning for deler av anlegget lørdag, sier Skaar.

Middagsåsen tør ikke love at de er klare samtidig, men Steinar Hafto Myre i Våler/Svinndal IL sier det ikke skal være langt unna.

– Både barnebakken og den midterste bakken kan være klare rett over nyttår. Vi begynner å få bra med snø, men er avhengig av at utstyret holder, og at været ikke svikter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Savnet gutt funnet død i Askim

    Den sju år gamle gutten som ble meldt savnet etter at han ikke kom hjem fra skolen er funnet død. Det bekrefter politiet til NRK. Gutten ble funnet i dammen i Askim folkepark av dykkere fra Fredrikstad brannvesen. Guttens familie er varslet om dødsfallet.

  • Akershus Røde Kors bistår i søket

    Røde Kors Hjelpekorps fra både Østfold og Akershus er kalt ut for å bistå politiet i søket etter 7-åringen i Askim. Akershus Røde Kors Hjelpekorps melder at de er på vei med nærmere 30 mannskap.

    Leteaksjon etter gutt (7) i Askim
    Foto: Østfold Røde Kors