Normal

Skattekrangel lager borgerlig trøbbel

Eiendomsskatten i Moss går ikke ned for folk flest. Det er klart etter at tre av de fire samarbeidspartiene la fram sitt budsjett i går.

Ulf Leirstein
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

– Et klart avtalebrudd, sier leder av Moss Frp, Ulf Leirstein.

Han mener dette kan true det borgerlige samarbeidet foran neste års valg.

– Man får en betydelig skepsis til å skrive under avtaler med folk som ikke velger å holde avtaler. Da kan man jo lure på om det er verdt papiret det er skrevet på, sier Leirstein.

Anklager om avtalebrudd

De fire styrende partiene i Moss har en felles politisk avtale fram til valget i 2015. Der står det svart på hvitt at de skal redusere eiendomsskatten hvert år i perioden.

Ordfører i Moss, Tage Pettersen

Ordfører Tage Pettersen (H) sier de ideelle organisasjonene kan få lavere eiendomsskatt.

Foto: Anders Winlund / NRK

Frp mener de tre andre partiene svikter dette, og har brutt budsjettsamarbeidet.

Høyre, KrF og Venstre vil ikke redusere eiendomsskattesatsen neste år. Høyre forsvarer dette med at det i stedet går mot redusert eiendomsskatt for ideelle organisasjoners eiendommer, sier ordfører Tage Pettersen.

– Så vil det bli behandlet, og kan resultere i konkrete fritakssituasjoner for de ideelle organisasjonene, sier Pettersen.

Går til valg på lavere skatter, som alltid

Men det holder ikke for Frp, som nå vil fremme sitt eget budsjett i Moss. Partiet mener at alle må få skattekutt hvert år.

– Det må være slik at alle mennesker i Moss som eier en bolig må få oppleve at eiendomsskatten går litt ned hvert eneste år.

– Det er en borgerlig sprekk, bekrefter Leirstein.

– Fremskrittspartiet går til valg på lavere skatter og avgifter, og det har vi også tenkt å gjøre neste år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenkt for bilinnbrudd

    Politiet pågrep en mann i Sarpsborg ved 6.30-tiden i morges mistenkt for bilinnbrudd. Mannen var ruset og "snoket" rundt biler i Roald Amundsens gate. Ifølge politiet bar mannen også kniv.

  • Østfoldbanen er åpen

    Treet som hadde falt over togskinnene er fjernet, og Østfoldbanen var åpent for trafikk igjen mellom Fredrikstad og Råde i 21.30-tida, melder Bane Nor på Twitter. Mellom Moelv og Lillehammer er det redusert hastighet på grunn av flomfare, melder NSB.