Skattejakten endte i tusenårsbyen Sarpsborg

Det var Sarpsborg som var målet for Påskelabyrinten til Viggo Valle på NRK P1.

 : Påskelabyrinten Sarpsborg

I årets kunnskapskonkurranse var det Anne Marte Skari fra Jaren som kom frem til riktig reisemål i finalen lørdag formiddag. Hun møtte Kristin Ruud og Petter Dybedahl i finalen.

Det var Sarpsborg-ordfører Sindre Martinsen-Evje som kom med følgende ledetråder:

Sindre Martinsen-Evje (Ap)

Ordfører Sindre Martinsen-Evje i Sarpsborg ga ledetrådene som førte Anne Marte Skari frem til skatten i Påskelabyrinten.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

«Byen min er svært gammel, og var faktisk landets hovedstad noen år etter at den ble grunnlagt. Våre naboer i Øst ødela den gjentatte ganger. Så ille var det, at Kong Fredrik besluttet å flytte byen litt lenger nedover elva. Han ga den nye byen sitt navn. Siden den gangen har det vært en vennskapelig rivalisering mellom de to nabobyene. Ikke minst når det kommer til idrettslig kappestrid. Vi er stolte av iskrigerne i blått, med navn fra antikkens Hellas. Og våre gresskrigere i blått og hvitt fra 2008. Men viktigst av alt, vi feirer 1000 år i år.»

Jon Palmebjörk

Sarpsborgs iskrigere i Sparta var én av ledetrådene som førte Skari frem til riktig svar.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Anne Marte Skari takket pent for mange gode ledetråder og fant ut at skatten, naturligvis, lå i tusenårsbyen Sarpsborg.

– Dette var jo morsomt! Jeg hadde fått med meg på nyhetene at Sarpsborg er tusen år i år, jeg kjente selvfølgelig til Sparta, og jeg har tatt ei tidligere svigerdatter fra Sarpsborg. Derfor er jeg naturligvis litt kjent med Sarpsborg, sa hun til programleder Viggo Valle.

Skari ble dermed vinneren av reisegavekortet på 10.000 kroner.

Påskelabyrinten har vært på lufta siden 1987. Likevel er programmet et av Norges mest populære radioprogram. Viggo Valle har vært programleder siden oppstarten.