NRK Meny
Normal

Seks eksperter skal undersøke FFK

Den mye omtalte skattesaken mot FFK og deres tidligere spiller Raio Piiroja øker i omfang.

Raio Piiroja beslag

Nå skal åtte personer og to selskaper være siktet i den såkalte Piiroja-saken. Bildet er fra da politiet gjennomførte en razzia på Fredrikstad stadion i desember.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Jan Egil Kristiansen

Skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen bekrefter at flere eksperter blir satt inn i den såkalte Piiroja-saken.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Til nå har én skatteekspert jobbet med saken, men nå har skattekrimgruppa satt seks personer i arbeid, det skriver Fredriksstad Blad.

– Vi har hele tiden samarbeidet tett med politiet i saken. Så langt med én mann, men nå seksdobler vi disse ressursene i skattekrimgruppa i Moss, sier skattekrimsjef, Jan-Egil Kristiansen til avisa.

Han ønsker ikke å gå i detalj på hvorfor de velger å sette inn flere eksperter i etterforskningen, eller hva de skal jobbe med, men han kaller det en kraftig opprioritering av saken.

Totalt er nå åtte personer og to selskaper siktet i saken.

– Mye jobb med fotballklubbene

13. desember i fjor gikk politiet til aksjon på Fredrikstad stadion, og tok beslag i en mengde dokumenter og avtaler. Samtidig ble Morgan Andersen og tidligere styreleder Bjørn Jensen pågrepet.

Skatteetaten var med på aksjonen, og har senere samarbeidet med politiet under hele etterforskningen. Kristiansen innrømmer at det har vært mye å gjøre de siste månedene.

– Vi har mye jobb å gjøre med fotballklubbene om dagen, spesielt FFK-saken, sier han.

Les også:

Betalte millioner til agentselskap

Raio Piiroja skal ha fått under 600.000 kroner i årslønn i perioden han spilte for Fredrikstad, til tross for at han var en av klubbens største profiler. Samtidig betalte FFK en million kroner i året til et agentbyrå i Estland som betaling for speideroppdrag.

Skatt Øst mistenkte at avtalen mellom klubben og agentbyrået var laget for å fordekke lønn til spilleren.

Skattemyndighetene har sammenlignet utbetalinger fra FFK Sport AS med kontoutskriftene til Sport & Net Grupp, Piirojas tidligere klubb Flora Tallinn og spilleren selv.

De mener at det fremgår at deler av overføringene fra FFK Sport AS har gått via kontoen til FC Flora Tallinn og havnet på kontoen til Piiroja etter kort tid.

Kemneren i Fredrikstad tok også arrest i Piirojas millioneiendom i Fredrikstad. Men han har nå fått lov til å selge eneboligen

ALT OM SKATTESAKEN MOT PIIROJA

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Halden i legevaktstrid

    Halden kommune frykter at kapasiteten på legevakten kommer til å bli sprengt hvis svenske pasienter strømmer dit. Etter at Strömstad Tidning på lederplass oppfordra svensker til å bruke akuttmottaket i Halden sier kommunalsjef Gina Anette Brekke i Halden "at hvis legevakten belastes ytterligere (…) så er det fare for at hele tjenesten bryter sammen."

  • Se 23.00-nyhetene

    Programleder: Lotte Olsen Jessa