NRK Meny
Normal

Drømmen om skatepark gikk i oppfyllelse

Moss har mange ungdommer som elsker å stå på rullebrett, og endelig får de sin drøm oppfylt.

Nå skal det bygges en skatepark i byen.

Tre ungdommer stod nylig å presenterte byggeplanene for parken, foran mange politikere.

– Det var veldig morsomt å se hvordan de så på oss og hvordan parken skulle bli. De virket veldig positive og svært interesserte, forteller en av foredragsholderne, Julian Andresen.

Spennende opplevelse

De tre ungguttene kom rett inn i en politisk debatt, og synes det var spennende å se de voksne krangle.

– Vi var egentlig ikke med i politikken. Vi bare stod der og så på at de kranglet. Så spurte de oss om noen spørsmål som vi måtte svare på, og det gikk veldig fint.

– Helt ærlig så var jeg nervøs når vi gikk inn også. Jeg følte at hjertet dunket veldig fort i starten, men når vi begynte å snakke gikk det strålende bra, smiler Julian.

Nei fra Moss Frp Det var kun Moss Frp som ikke var enige i å starte byggingen av skateparken på dette tidspunktet.

– Vi er positive til en skatepark, men med den økonomien vi har nå, så har vi ikke råd. Det er ikke noen hemmlighet at Fremskrittspartiet ønsker en sund økonomistyring. Da handler det noen ganger om å si nei til noen ting, for å få råd til andre ting, forteller partileder i Moss Frp, Erlend Wiborg.

Allikevel ønsker Fremskrittspartiet at vi skal kunne få økonomien i Moss til å bli god, slik at vi kan få gjennomført en skatepark og andre prosjekter, men noe senere.

– Ble positiv

Åsmund Tveiten var også med å presentere byggeplanene for skateanlegget, og følte at Wiborg ble mer positiv etter at de tre ungguttene hadde svart på spørsmålene.

– De sa nei, men det så ut som om partilederen ble litt mer positiv til prosjektet når han så hva vi hadde gjort, og hvor mye vi hadde jobbet for dette, forteller han
Til det svarer Erlend Wiborg:

– Jeg var veldig imponert over disse guttene. Dette er unge mennesker som viser at de kan ta ansvar. Derfor tror jeg at ungdommene vet bedre enn oss politikere hva som skal til for å skape en god skatepark.

– Vi sa nei til prosjektet, men nå som det er bestemt at det skal bygges, må vi gjøre det beste ut av det, avslutter partilederen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Halden i legevaktstrid

    Halden kommune frykter at kapasiteten på legevakten kommer til å bli sprengt hvis svenske pasienter strømmer dit. Etter at Strömstad Tidning på lederplass oppfordra svensker til å bruke akuttmottaket i Halden sier kommunalsjef Gina Anette Brekke i Halden "at hvis legevakten belastes ytterligere (…) så er det fare for at hele tjenesten bryter sammen."

  • Se 23.00-nyhetene

    Programleder: Lotte Olsen Jessa