NRK Meny
Normal

– Lars Bakkerud «kaster håndgranater i glasshus»

Brann-trener Rune Skarsfjord stiller seg uforstående til Lars Bakkeruds talent-kritikk.

Rune Skarsfjord

Rune Skarsfjord forsvarer den interne kommunikasjonen i Brann etter kritikken fra Lars Bakkerud.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

– Av de «knivene» jeg har fått i ryggen de siste månedene, er dette den mest patetiske og triste. Jeg er ganske lei av å bare ta imot, sier Rune Skarsfjord til Bergens Tidende.

Bakgrunnen er FFK-trenerens kritikk av den sportslige ledelsen i Brann sin kommunikasjon rundt talentene i klubben.

Lars Bakkerud var ansvarlig for Branns ungdomssatsing før han ble ansatt som hovedtrener i Fredrikstad.

Dårlig kommunikasjon

Lars Bakkerud

FFK-trener Lars Bakkerud mener at kommunikasjonen mellom A- og U-lagene i Brann har vært for dårlig.

Foto: Christian Nygård-Monsen / NRK

Nå går han hardt ut mot det han mener er dårlig kommunikasjon med den sportslige ledelsen i hans tidligere klubb.

– Fra den øverste ledelsen i klubben merker man støtten, og at de har et ekte ønske om å få dette til. Men det eksisterer ingen særlig kommunikasjon mellom den sportslige ledelsen rundt A-laget og ungdomsavdelingen. Det er heller ingen fotballfaglig diskusjon mellom U-avdelingen og støtteapparatet rundt A-laget. Det må Brann forbedre, sier han til BT i dag.

Hvilken kommunikasjon har du hatt med Rune Skarsfjord?

– Den har vært ok. Vi har hatt ett møte i løpet av dette året.

– Opprykkssesong hvor FFK-juniorene vasser i spilletid

Bakkerud legger til at han er opptatt av å ikke syte. Han sier at han nå kommer med sine synspunkter for å hjelpe Brann videre.

Hovedtrener i Brann, Rune Skarsfjord, sier imidlertid at kommunikasjonen mellom A- og U-lagene i klubben er god, og han antyder i sitt intervju med BT at Bakkerud har dårlig hukommelse.

– Bakkerud har hoppet på en karusell i stor fart, og hoppet like raskt av. De som har vært med hele veien fortjener mest ros for den utviklingen vi har sett. At Bakkerud ikke husker møter og diskusjoner får stå for hans egen regning, sier han og legger til:

– Når Bakkerud avslutter med å snakke om sin kjærlighet til klubben, bør han være forsiktig med «å kaste handgranater i et glasshus». Han bør heller juble hemningsløst over at han fikk forlate klubben på en stillferdig måte. Jeg ønsker likevel både Lars og FFK lykke til med det som bør bli en opprykkssesong (hvor FFK-juniorene vasser i spilletid...), avslutter han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nekter å betale for ubrukt plass

    Kevin Sivertsen fra Halden sa fra seg sin studieplass i Trondheim seks dager for sent, og må betale nesten 50 000 kroner i avgift til Høyskolen Kristiania i Trondheim. Sivertsen nekter å betale skolepengene på 50.000 til skolen, og saken kan havne i retten.

  • – Trist for demokratiet

    Stortingsrepresentant Ulf Leirstein i Frp mener at Sylvi Listhaug er utsatt for en heksejakt som mangler historisk sidestykke. Han tror likevel at Listhaug ved å trekke seg vil styrke regjeringssamarbeidet. Hun påtar seg mer ansvar enn det hun har, mener Leirstein.

    Ulf Leirstein
    Foto: Stian Pedersen / NRK