NRK Meny
Normal

– Lars Bakkerud «kaster håndgranater i glasshus»

Brann-trener Rune Skarsfjord stiller seg uforstående til Lars Bakkeruds talent-kritikk.

Rune Skarsfjord

Rune Skarsfjord forsvarer den interne kommunikasjonen i Brann etter kritikken fra Lars Bakkerud.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

– Av de «knivene» jeg har fått i ryggen de siste månedene, er dette den mest patetiske og triste. Jeg er ganske lei av å bare ta imot, sier Rune Skarsfjord til Bergens Tidende.

Bakgrunnen er FFK-trenerens kritikk av den sportslige ledelsen i Brann sin kommunikasjon rundt talentene i klubben.

Lars Bakkerud var ansvarlig for Branns ungdomssatsing før han ble ansatt som hovedtrener i Fredrikstad.

Dårlig kommunikasjon

Lars Bakkerud

FFK-trener Lars Bakkerud mener at kommunikasjonen mellom A- og U-lagene i Brann har vært for dårlig.

Foto: Christian Nygård-Monsen / NRK

Nå går han hardt ut mot det han mener er dårlig kommunikasjon med den sportslige ledelsen i hans tidligere klubb.

– Fra den øverste ledelsen i klubben merker man støtten, og at de har et ekte ønske om å få dette til. Men det eksisterer ingen særlig kommunikasjon mellom den sportslige ledelsen rundt A-laget og ungdomsavdelingen. Det er heller ingen fotballfaglig diskusjon mellom U-avdelingen og støtteapparatet rundt A-laget. Det må Brann forbedre, sier han til BT i dag.

Hvilken kommunikasjon har du hatt med Rune Skarsfjord?

– Den har vært ok. Vi har hatt ett møte i løpet av dette året.

– Opprykkssesong hvor FFK-juniorene vasser i spilletid

Bakkerud legger til at han er opptatt av å ikke syte. Han sier at han nå kommer med sine synspunkter for å hjelpe Brann videre.

Hovedtrener i Brann, Rune Skarsfjord, sier imidlertid at kommunikasjonen mellom A- og U-lagene i klubben er god, og han antyder i sitt intervju med BT at Bakkerud har dårlig hukommelse.

– Bakkerud har hoppet på en karusell i stor fart, og hoppet like raskt av. De som har vært med hele veien fortjener mest ros for den utviklingen vi har sett. At Bakkerud ikke husker møter og diskusjoner får stå for hans egen regning, sier han og legger til:

– Når Bakkerud avslutter med å snakke om sin kjærlighet til klubben, bør han være forsiktig med «å kaste handgranater i et glasshus». Han bør heller juble hemningsløst over at han fikk forlate klubben på en stillferdig måte. Jeg ønsker likevel både Lars og FFK lykke til med det som bør bli en opprykkssesong (hvor FFK-juniorene vasser i spilletid...), avslutter han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tage Pettersen avstår etterlønn

    Tidligere ordfører i Moss og nå stortingsrepresentant for Høyre, Tage Pettersen, avstår etterlønn i Moss. Det skriver han på sin egen Twitter-konto. Pettersen søkte om og fikk innvilget halvannen måneds etterlønn. Dette skapte reaksjoner, og det er derfor politikeren likevel har valgt å avstå muligheten. I en SMS skriver Pettersen at han nå er ferdig med saken og ikke vil uttale seg utover dette.

  • Arbeidsulykke på Manstad

    En person er fløyet til Ullevål sykehus med hodeskader etter en arbeidsulykke ved Manstad kjøtt. Det var Fredriksstad blad som først omtalte saken. Til NRK sier operasjonsleder ved politet at de er på stedet og starter etterforskning, men vet lite om hva som faktisk har skjedd. Det skal være snakk om en fall-ulykke, men det er ikke kjent hvor alvorlige skadene er.