NRK Meny
Normal

Skarpnord: – Jeg var et helvete, ingen kunne være rundt meg

Marianne Skarpnord (30) skal bruke denne høsten til å kvalifisere seg til en golf-tour hun har flere dårlige minner fra.

Marianne Skarpnord i Rio

Marianne Skarpnord spilte tilsynelatende helt uten nerver under store deler av OL-turneringen i Rio. Hun mener hodet er mye mer modent nå enn da hun som 23-åring spilte LPGA-touren i USA.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg var ikke klar for å reise over den gang. Ikke i det hele tatt, sier Marianne Skarpnord.

Det er nøyaktig to uker siden hun storspilte og ledet OL-turneringen i golf. Hjemme i Østfold forbereder hun seg nå på en høst der hun blant annet skal spille to kvalifiseringsturneringer for å få være med i golfens aller gjeveste selskap, LPGA-touren.

Som 23-åring i 2009 kom hun gjennom nåløyet og kvalifiserte seg til nettopp denne touren.

Det endte med skade, et kjipt brudd og en tung retur til Europa.

– Hodet mer modent

Nå er hun syv år eldre og langt mer overbevist om at hun er klar for det gjeveste selskapet.

– Hodet er ganske mye mer modent. Den gang var golf alt. Gikk golfen til helvete, så gikk livet til helvete. Selvfølgelig vil jeg spille bra golf i dag også, men livet går ikke under om jeg ikke spiller bra.

– Spilte jeg dårlig, så var det ingen som kunne være rundt meg. Jeg var et helvete. Det er ikke noe hyggelig for meg, og ikke for dem som er rundt meg, sier hun i dag.

Fikk sjokk av LPGA

Richard Green og Marianne Skarpnord

Richard Green (44) tok pause fra sin egen golfkarriere for å hjelpe Marianne Skarpnord som caddie under OL-turneringen.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Kvinnen med hus ved hull 14 på Skjeberg golfbane, er i dag kjæreste med den rutinerte golferen Richard Green. Han stilte opp som caddie i OL-turneringen i Rio, og de to hjelper hverandre til å bli bedre spillere.

Hun mener forutsetningene er mye bedre for ikke å bli like sjokkert som sist hun spilte LPGA-touren.

– Det viktigste jeg lærte sist var at golfen var bra nok, selv om hodet ikke var klart. Det er et mye større sirkus enn i Europa, et høyere nivå, og veldig mye mer business. Folk hadde med seg hele familien, agenter og trenere. Så jeg følte meg ganske liten, sier hun.

Tror OL-opplevelsen kan hjelpe

Også den gode opplevelsen fra OL i Rio tenker hun å ta med seg denne høsten. Selv om hun ikke er rangert blant de 150 beste i verden for øyeblikket, fikk hun bekreftet – igjen – at hun på sitt beste kan hun spille jevnt med de beste kvinnene i verden.

– I OL fikk jeg en bekreftelse på at jeg kan hevde meg mot de beste. Det viktigste er at jeg tror på at jeg kan være med i toppen, sier hun.

PS: Den første av kvalifiseringsturneringene til LPGA-touren spilles i midten av oktober, den siste i starten av desember.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Selger Bloksberg

    Bladet Se og Hør melder i dag at prinsesse Märtha Louise skal selge feristedet Bloksberg på Hankø. Bloksberg har vært i Kongefamiliens eie siden 1947, og ventes å bli solgt for flere titalls millioner kroner.

  • Se NRK Østfolds TV-sending 20.55