NRK Meny
Normal

Skal tilby matematikkurs for studenter

Høgskolen i Østfold skal tilby studenter som ikke tilfredsstiller matematikkkravet i grunnskoleutdanningen et forkurs i matematikk.

Kristine Lyngelund(fra venstre) og Malin Borge

Kristine Lyngelund(fra venstre) og Malin Borge anbefaler elever som har mulighet til å ta forkurset i matematikk.

Fra høsten av må elever minst ha karakteren fire i matematikk fra videregående skole for å komme inn på grunnskoleutdanningen.

Høgskolen i Østfold skal sammen med flere andre høgskoler i landet tilby et forkurs for elever som ikke tilfredsstiller kravet.

Ønsker å hjelpe studenter

Studieleder ved avdeling for lærerutdanningen ved Høgskolen i Østfold, Kjersti Berggraf Jacobsen, håper et forkurs i matematikk kan hjelpe studenter som ikke tilfredsstiller dagens krav.

Kjersti Berggraf Jacobsen

Studieleder ved avdeling for lærerutdanningen ved Høgskolen i Østfold, Kjersti Berggraf Jacobsen, håper forkurset i matematikk vil hjelpe elever som vil ta lærerutdanningen.

– Kurset er for studenter som minst har et karaktersnitt på 3 i matematikk. Om elevene klarer å forbedre karaktersnittet til 4, er de kvalifiserte til å begynne på grunnskoleutdanningen fra høsten av, sier Jacobsen.

Høgskolen i Østfold har hatt en nedgang på åtte prosent i grunnskoleutdanningen fra i fjor. Det viser tall fra Samordna Opptak.

– Jeg tror karakterkravet også er noe av grunnen til at færre har søkt seg til lærerutdanningen, og derfor er det viktig for oss å hjelpe studenter som ønsker å bli grunnskolelærere. Foreløpig vet vi ikke hvor mange søkere som tilfredsstiller kravet for å ta forkurset i matematikk.

– Håper forkurset kan hjelpe

Malin Borge og Kristine Lyngelund går begge grunnskoleutdanningen ved Høgskolen. De hadde ikke kommet inn på utdanningen i dag.

– Jeg hadde 3 i snitt i matematikk fra videregående skole. Det er lærer jeg ønsker å bli, og derfor hadde jeg meldt meg på forkurset for å komme inn på grunnskoleutdanningen, forteller Kristine Lyngelund.

– Et forkurs i matematikk er en unik mulighet, og jeg håper det kan hjelpe elever fra videregående skole til å komme inn. Jeg er ikke sikker om jeg ville klart å forbedre mine karakterer i matematikk, men jeg hadde gitt det en sjanse, legger Malin Borge til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: