NRK Meny
Normal

Varsler offensivt Sarpsborg mot Brann

Sarpsborg-trener Roar Johansen ønsker å legge en tøff periode bak seg og går ut for å styre kveldens kamp mot Brann.

Vålerenga-Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 trenger støtten fra fansen for å sikre seg tre poeng mot kveldens motstander Brann.

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Sarpingene har fått merke den harde realitieten i Eliteserien etter en overraskende god start på sesongen.

Etter fire strake seriekamper uten seier, samt tap i cupen mot Aalesund forrige onsdag, er det et svært offensivt Sarpsborg-lag som kommer til å gå ut på kunstgresset for å møte seriemesteren fra 2007.

– Du merket det veldig i garderoben etter kampen mot Aalesund at det var en revansjelysten gjeng. Vi merket samtidig at beina var tålig kvikke og at ting begynner å sitte igjen ute på banen, sier trener Roar Johansen til klubbens egne nettsider.

– Hjemme på kunstgresset skal vi styre denne kampen. Jeg har store forhåpninger om at vi skal styre fra start til slutt og ta med oss tre poeng.

Brann går for full pott

Rune Skarsfjord

Også Brann-trener Rune Skarsfjord går offensivt ut og satser på å ta med seg tre poeng hjem til Bergen i kveld.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Johansens kollega på Brann-benken, Rune Skarsfjord har hatt en svært varierende start på sesongen, men sier at laget hans går for full pott i kveldens kamp.

– Vi har fått erfare at alle kamper er tøffe, og vi tenker ikke noe spesielt på denne kampen. Det er en pott som blir delt ut hver uke, og vi ser at det er muligheter til å hente noe ut av denne potten, det går vi for hver gang, sier han til brann.no.

Skarsfjord tenker heller ikke noe spesielt over at Sarpsborg har den viktige spissen Øyvind Hoås ute med skade.

– Jeg tenker ikke noe over det. Det er en naturlig ting på denne delen av sesongen at folk er ute, det kommer det også til å være i vårt lag, så det er sånn som skjer, sier han.

Les alle NRKs saker om Brann her!

Røn er «fit for fight»

I tillegg til Øyvind Hoås må unggutten Tobias Henanger se kveldens kamp fra tribuneplass i Sarpsborg. Midtbanespiller Michael Røn er imidlertid skadefri og kjemper for en plass i startoppstillingen. Han ønsker i likhet med sin trener å beholde alle tre poengene i hjembyen.

– På hjemmebane kommer vi til å finne tilbake til oss selv. Oddsen er meget bra for tre Sarpsborg 08-poeng, sier han.

– Jeg er fit for fight. Jeg merket ingenting på dagens trening og er veldig klar for å starte kampen mot Brann. Det er deilig å være tilbake.

Les alle NRKs saker om Sarpsborg 08 her!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Michael Røn, Sarpsborg 08

Midtbanespiller Michael Røn er offensiv og fit for fight.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Kalvenes tilbake med maske

Brann har alle sine spillere klare til kveldens kamp. Midtstopperen Christian Kalvenes stod over cupkampen mot Sogndal på grunn av nesebruddet han pådro seg mot Aalesund, men han er tilbake på banen mot Sarpsborg med spesiallaget maske.

De to lagene møtte hverandre også i oppkjøringen til årets sesong. Den gangen sørget Rodolph Austin og Erik Mjelde for at rødtrøyene vant 2-0.

Kveldens kamp starter klokken 19.00 og du kan følge kampen minutt for minutt med NRK.

Følg Eliteserien med NRK Sport!

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold kl.22:55

  • Prøvde å taue vogntog

    På E6 før avkjøringen til Svinesundparken har to utenlandske vogntog blitt stoppet av politiet i kveld. Det ene vogntoget skal ha prøvd å taue den andre som har stoppet på grunn av motorhavari. Tungberger er bestilt. Situasjonen skjedde i sydgående retning.