NRK Meny
Normal

Skal passe på ungdom i jobb

Ungdom som skal jobbe i Østfold i sommer, kan vente seg besøk av LOs vaktbikkjer.

Fredrik Bjørnebekk

Leder av LOs sommerpatrulje, Fredrik Bjørnebekk, skal se til at arbeidsgivere tar godt vare på ungdom i jobb.

Foto: NRK

Halden var første by ut da LO i dag startet sin sommerkampanje for å få ungdom mer bevisst på sine rettigheter i arbeidslivet.

– Vi opplever at mange, og spesielt ungdom, ikke vet hva de har krav på i lønn og er ukjent med regler om arbeidstid, feriepenger og arbeidskontrakt. Derfor synes vi det er viktig å følge dem opp og ta ansvaret som «vaktbikkje» i arbeidslivet, forteller leder av sommerpatruljen, Fredrik Bjørnebekk.

Koselig med besøk

Med stand, spørreundersøkelser og vafler ønsket LO å fange folks oppmerksomhet i sentrum av Halden. Men det viktigste arbeidet ble gjort på byens arbeidsplasser.

–Nesten 100 unge har fått besøk av oss i dag. Vi starter tidlig om morgenen og holder på hele dagen. Noen ganger kommer vi også på kveldstid og i helgene.

Jane Jensen på besøk hos H1 Communication

Jane Jensen fra Handel og Kontor Østfold besøker Christer Rosenberg i H1 Communication.

Foto: NRK

H1 Communication, var en av bedriftene som fikk besøk i dag.

- Det er kjempekoselig å få besøk av folk som ønsker å se hvordan vi har det, sier Christer Rosenberg.

Få brudd

Av dagens 90 besøk, fant patruljen 11 brudd. Bare ett av dem ble meldt til Arbeidstilsynet.

–Vi er ikke noe arbeidspoliti. Vi er en glad-patrulje som vil at ungdom og de yngre i arbeidslivet skal ha det bra på jobb og føle seg godt ivaretatt, sier Jane Jensen. Hun er nestleder i Handel og Kontor i Østfold.

LOs vaktbikkjer håper på mange flere hyggelige besøk i ukene som kommer.

– Nå reiser vi videre til neste Østfold-by, men vi røper ikke hvor det er, sier Jensen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på sen utrykning

    Driftssjef ved kjøpesenteret Stopp i Sarpsborg, klager til politiet på lang ventetid ved en kritisk situasjon fredag, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. En kvinne gikk rundt på senteret med en pistol og siktet på folk. Det viste seg å være en softgun, men mange ble skremt. Det tok én time fra de varslet, til politiet kom til stedet.

  • Pågrepet på brannsted

    En mann ble pågrepet av politiet ved bygården som brant på Mysen i natt, skriver Smaalenenes Avis. Åtte personer som bodde i gården, måtte evakueres, men ingen ble alvorlig skadd.
    Politiet skal undersøke om mannen har noe med brannen å gjøre, men ønsker ikke å gi flere opplysninger før senere i formiddag.