NRK Meny
Normal

Skal kartlegge flyplasskapasiteten

Det er vedtatt i transport og kommunikasjonskommiteen i dag å kartlegge flyplasskapasiteten på Østlandet, og se nærmere på de private flyplassene i Norge.

Bilde Stortingsvedtak flyplasser

Her er Stortingsvedtaket.

Foto: Privat

– Målet mitt er å sikre langsiktig drift av både Moss Lufthavn Rygge og andre Østlandsflyplasser, sier stortingsrepresentant Line Henriette Hjemdal fra Østfold KrF.

Hun sier det er ønskelig å se flyplassene i et mer helhetlig perspektiv.

Line Henriette Hjemdal

Line Henriette Hjemdal (KrF) fra Østfold KrF, sier at vedtaket er langsiktig.

– Dette er et langsiktig tiltak for å sikre at vi kan bruke kapasiteten som allerede eksisterer både på Moss Lufthavn Rygge, i Torp, på Gardermoen, og se disse sammen for å styrke disse tre flyplassene. Men også for å se på infrastruktur mellom dem, sier hun.

– Betyr dette at Moss Lufthavn Rygge er ønsket opprettholdt som en flyplass, selv om Ryanair har varslet at de trekker seg ut?

– I KrF har vi jobbet for å opprettholde Moss Lufthavn Rygge i mange, mange år. Det vil vi fortsatt gjøre. Nå har vi fått med oss et samlet Storting for å nettopp se på flyplasskapasiteten. Jeg har store forventninger til regjeringen. Det vil være viktig for region Østlandet, og særdeles viktig for Moss Lufthavn Rygge med den situasjonen som de står i, sier hun.

Hjemdal sier at forhandlingene om flypassasjeravgiften blir en del av revidert nasjonalbudsjett, foregår nå.

– Forhandlingene startet opp i går, så det er helt umulig å si noe mer om nå, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.