NRK Meny
Normal

Skal kartlegge flyplasskapasiteten

Det er vedtatt i transport og kommunikasjonskommiteen i dag å kartlegge flyplasskapasiteten på Østlandet, og se nærmere på de private flyplassene i Norge.

Bilde Stortingsvedtak flyplasser

Her er Stortingsvedtaket.

Foto: Privat

– Målet mitt er å sikre langsiktig drift av både Moss Lufthavn Rygge og andre Østlandsflyplasser, sier stortingsrepresentant Line Henriette Hjemdal fra Østfold KrF.

Hun sier det er ønskelig å se flyplassene i et mer helhetlig perspektiv.

Line Henriette Hjemdal

Line Henriette Hjemdal (KrF) fra Østfold KrF, sier at vedtaket er langsiktig.

– Dette er et langsiktig tiltak for å sikre at vi kan bruke kapasiteten som allerede eksisterer både på Moss Lufthavn Rygge, i Torp, på Gardermoen, og se disse sammen for å styrke disse tre flyplassene. Men også for å se på infrastruktur mellom dem, sier hun.

– Betyr dette at Moss Lufthavn Rygge er ønsket opprettholdt som en flyplass, selv om Ryanair har varslet at de trekker seg ut?

– I KrF har vi jobbet for å opprettholde Moss Lufthavn Rygge i mange, mange år. Det vil vi fortsatt gjøre. Nå har vi fått med oss et samlet Storting for å nettopp se på flyplasskapasiteten. Jeg har store forventninger til regjeringen. Det vil være viktig for region Østlandet, og særdeles viktig for Moss Lufthavn Rygge med den situasjonen som de står i, sier hun.

Hjemdal sier at forhandlingene om flypassasjeravgiften blir en del av revidert nasjonalbudsjett, foregår nå.

– Forhandlingene startet opp i går, så det er helt umulig å si noe mer om nå, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 18:50.
  • -Uegnet for eldre og syke innsatte

    Halden fengsel er uegnet for eldre og syke innsatte. Det sier advokat Harald Otterstad. Otterstad er forsvarer for 83-åringen som ble dømt til 13,5 års ubetinget fengsel for å ha drept sin kone med gevær i parets hjem i Sarpsborg. 83-åringen søker nå om benådning på grunn av sviktende helse. Ifølge Otterstad har ikke fengselet kapasitet til å følge opp mannen. Are Høidal, Fengselsleder i Halden fengsel, vil ikke kommentere enkeltsaker, men sier det er Halden kommune som er ansvarlig for helsetjenesten i fengselet. Ellers legger Høidal til at de tilrettelegger for soning i alle livsfaser i norsk kriminalomsorg, fra ung til gammel.